ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ

O AΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Συλλαλητήριο την Παρασκευή, 1-2-2019 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι. Αγαπητά μέλη, φοιτητές/τριες, φίλοι/ες του ΠΕΣΥΘ.

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα είναι πια γεγονός και μολονότι μας θέλουν πανικόβλητους να μαζεύουμε επικυρώσεις και χαρτιά, ο αγώνας συνεχίζεται.

Οι εξαγγελίες του Υπουργείου περί άμεσων διαδικασιών, διορισμών μέσα στη χρονιά –για την ειδική αγωγή– και ανακοίνωσης τον Αύγουστο του 2019 των εκπαιδευτικών που διορίζονται το 2020-21 στη γενική και ειδική αγωγή, είναι σαφές ότι εξυπηρετούν το προεκλογικό «εορτολόγιο». Με άλλα λόγια; Παιχνίδια πάνω στις πλάτες μας!

Η ανακοίνωση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για τους διορισμούς με ορίζοντα το 2021, επιβεβαιώνει τους φόβους, τις ανησυχίες, αλλά και τη βεβαιότητά μας πως αυτός ο τρόπος διορισμού, το κυνήγι ατελείωτων προσόντων, εξυπηρετεί μόνο ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Αρκεί μόνο να αναλογιστούμε πόσοι συνάδελφοί μας απόφοιτοι της χρονιάς αυτής θα αποκλειστούν από την πιθανότητα διορισμού καθώς δεν διαθέτουν τίποτε παραπάνω από τα μόρια του βασικού πτυχίου. Αλλά και πόσοι συνάδελφοι μας θα αποκλειστούν καθώς οι πίνακες θα «κλειδώσουν» για 3 χρόνια!

Το δικαίωμα στην εργασία πλήττεται ανεπανόρθωτα, όπως και το ίδιο το δικαίωμα στη μάθηση καθώς αυτή προορίζεται για τους λίγους που έχουν και μπορούν να διαθέσουν για την ατομική τους επιμόρφωση.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των δύο προηγούμενων εβδομάδων έδειξαν πως σύσσωμος ο κόσμος των αναπληρωτών αντέδρασε συντονισμένα και μαχητικά. Η παρουσία του Συλλόγου μας ακολούθησε μια δημιουργική πορεία με δυναμική απεργιακή συμμετοχή και δρώμενα που ενέπνευσαν όλους τους εκπαιδευτικούς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

Στηρίζουμε το Συλλαλητήριο την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας και σας καλούμε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ να συμμετέχετε δυναμικά!

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής σας στο συλλαλητήριο, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος)δίνοντας τη δυνατότητα στους κατά τόπους συλλόγους της κήρυξης επιπλέον 3ωρης στάσης.

Απευθυνθείτε στα σωματεία σας, ζητήστε την επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας, ώστε και πάλι τα σχολεία να κλείσουν!

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00 δηλώνουμε και πάλι ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!

ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ.

ΛΕΓΕΤΑΙ Π.Ε.ΣΥ.Θ. – ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ!

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: