Ο ΠΕΣΥΘ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου

Με ένα παραμύθι για τη γενναία απόφαση των δοτών μυελού των οστών

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων συνεχίζει τη σειρά δράσεων αγάπης και προσφοράς. Μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ. βρέθηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου για την εκδήλωση «Παιδικός καρκίνος. Δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και ειδικά των νέων». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, με τη στήριξη του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και του Ομίλου UNESCO ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ.

Η παραμυθού Σπυριδούλα Μπιρπίλη έγραψε ένα παραμύθι με έμπνευση από τους θαρραλέους δότες μυελού των οστών και το παρουσίασε από κοινού με την εκπαιδευτικό-θεατρολόγο, Ανθή Κοντορούση. Ακολούθησαν δράσεις Εκπαιδευτικού Δράματος με τους μαθητές του κοινωνικού φοντιστηρίου, οι οποίοι συνέβαλαν και στη σκηνική παρουσίαση του παραμυθιού. Σημαντική βοήθεια στα σκηνικά είχαμε και από την καθηγήτρια Εικαστικών Τερέζα-Ισιδώρα Μπαγκανέα. Είχαν προηγηθεί και δύο συναντήσεις μας με τους μαθητές, με θέμα τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», παραμονές της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ήταν ιδιαίτερα θερμή η αποδοχή της δράσης, με δάκρυα χαράς και συγκίνησης από τους παρευρισκόμενους. Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που πήρε το λόγο μια γυναίκα και είπε: «Για άλλους η σημαντικότερη στιγμή της ζωής τους είναι όταν γεννάνε το παιδί τους, για άλλους όταν παίρνουν το πτυχίο τους, για εμένα ήταν όταν χτύπησε το τηλέφωνο και είχε βρεθεί ο δότης που μου χάρισε τη ζωή».

Μετά την εκδήλωση, πολλοί συνΑνθρωποί μας –με το Α της ανθρωπιάς και της αγάπης– γράφτηκαν στις λίστες των εθελοντών-δωρητών.

Ευχόμαστε η δράση του Π.Ε.ΣΥ.Θ. να συνέβαλε έστω και στο ελάχιστο στη γενναία απόφαση για δωρεά μυελού των οστών. Η θεατρολόγος Σπυριδούλα Μπιρπίλη απηύθυνε με παραμυθένιο τρόπο το μήνυμά της:

Πράσινη κλωστή δεμένη
με ελπίδα τυλιγμένη,
γίνε δότης να γυρίσει
κι η ζωή να ξαναρχίσει
και πέταξε το πράσινο κουβάρι της στο κοινό!

Θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου, κ. Χάρη Πλουσή, για την πρόσκληση που μας απηύθυνε και για την ευκαιρία που μας έδωσε να συμμετέχουμε σε μια δράση αγάπης για τα παιδιά που δίνουν τη μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: