ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ε.Σ.Υ.Θ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας, 

όλα τα μέλη του ΠΕΣΥΘ, τακτικά και επίτιμα, έκτακτα και φίλους, τους Καθηγητές και τους φοιτητές των τμημάτων Θεάτρου και Θεατρικών Σπουδών αλλά και όλους τους Θεατρολόγους, που τους θεωρούμε εν δυνάμει μέλη μας.   

Ως νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ., σας απευθύνουμε έναν σύντομο χαιρετισμό, ελπίζοντας ότι οι ιδέες και οι στόχοι μας μαζί με τις δικές σας παρεμβάσεις, θα μας οδηγήσουν πιο κοντά στα πάγια ζητούμενα των Θεατρολόγων.   

Έχοντας κοντά μας τους τρεις συναδέλφους που αποτελούν γέφυρα με το απερχόμενο Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ., το οποίο έδωσε γενναία μάχη για την προστασία της επιστημονικής και εργασιακής μας υπόστασης  και της στήριξης των απανταχού μελών μας, θεωρούμε ότι ξεκινάμε το έργο μας  σε στέρεη βάση.   

Προσδοκούμε να ενδυναμώσουμε τον Π.Ε.ΣΥ.Θ.  και να είμαστε αποτελεσματικοί, με τη βοήθεια όλων σας: των παλαιότερων μελών, αλλά κι αυτών που αναμένουμε να έρθουν σύντομα κοντά μας ως νέα μέλη. Μέσα από τον Επιστημονικό μας Σύλλογο θέλουμε να δυναμώσουμε τη φωνή όλων των συναδέλφων μας, σε όποιον τομέα κι αν εργάζονται· να εκφράσουμε τις ανησυχίες, τα οράματα, τις διεκδικήσεις όλων μας· να δώσουμε στην επιστήμη μας, στην Τέχνη και στον πολιτισμό, τη θέση που τους αξίζει.   

Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία –και αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Ευχόμαστε η ανοδική αυτή πορεία να συνεχιστεί και δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε στις επόμενες εκλογές να μπορούν να συμμετάσχουν και οι συνάδελφοι μας από την επαρχία.   

Θα επιμείνουμε με κάθε μορφή αγώνα, για το δίκαιο και παιδαγωγικά ορθό αίτημά μας για επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε΄ και ΣΤ’ του δημοτικού σχολείου· με την αποκλειστικότητα της διδασκαλίας του από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς· θα παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις σε θέματα μονίμων διορισμών, προσλήψεων, τοποθετήσεων, μεταθέσεων, απόδοσης οργανικών θέσεων για εκπαιδευτικούς ΠΕ91.01 στην ειδική και τη γενική αγωγή, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και στα Καλλιτεχνικά και Μουσικά και Πειραματικά Σχολεία όλης της Επικράτειας. Θα είμαστε εκεί προσπαθώντας να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατόν για τους Θεατρολόγους, να στηρίξουμε όλες τις σύννομες διεκδικήσεις μας.   

Εξίσου σημαντικά ζητήματα προς διεκδίκηση είναι η καθιέρωση του θεατρολόγου σε κάθε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., η ενδυνάμωση και υποστήριξη της παρουσίας συναδέλφων και στο ελεύθερο θέατρο, όπως επίσης στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σε πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς και στους ΟΤΑ.   

Θέλουμε να στηρίξουμε κάθε καλλιτεχνική κίνηση, δράση και συνεργασία – και ευρύτερα αλλά και ιδιαίτερα όταν εμπλέκονται θεατρολόγοι – και να αναπτύξουμε δράσεις αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τον κοινωνικό ρόλο του ΠΕ.ΣΥ.Θ. τόσο στην καλλιτεχνική παραγωγή όσο και στην ερευνητική-επιστημονική διαδικασία.   

Ευχόμαστε να τα πούμε από κοντά και στην Τακτική Γενική Συνέλευση, όπου η παρουσία του καθενός ξεχωριστά είναι αναγκαία και πολύτιμη.

Το Δ.Σ. του ΠΕ.ΣΥ.Θ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κοντορούση Αγαθή (Ανθή)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κοψιά Παρασκευή (Βιβή)
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ : Παγκαλιάς Χρίστος
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Σακελλαροπούλου Ισμήνη
ΤΑΜΙΑΣ : Νταντάμη Χαρίκλεια (Χαρά)
ΜΕΛΟΣ : Σταθοπούλου Ελεάννα
ΜΕΛΟΣ : Ξενάκης Διονύσιος 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: