ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ «ΑΛΛΗΛΟΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ»

Αγαπητά μέλη,

Μέσα στον Δεκέμβρη ξεκινά μια σειρά σεμιναρίων «Μέλη για τα Μέλη» με τίτλο «Aλληλοεκπαιδευόμαστε» με στόχο να μοιραστούμε γνώσεις, την πολύτιμη διδακτική μας εμπειρία, ιδέες και λύσεις σε προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει, εμπνεύσεις στο πλαίσιο της διδασκαλίας της Θεατρικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο.

Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη και τους φίλους του ΠΕΣΥΘ και ιδιαίτερα σε εκείνους που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Πρόθεσή μας είναι να γίνουν τρεις κύκλοι υπό το γενικότερο τίτλο «Αλληλοεκπαιδευόμαστε» που θα αφορούν τρεις διαφορετικές πτυχές σχετικές με τη διδασκαλία της Θεατρικής Αγωγής (καλές πρακτικές, σχολικές γιορτές, προγράμματα/παραστάσεις).

Το πρώτο σεμινάριο με τίτλο «Καλές πρακτικές» θα ασχοληθεί με σχέδια μαθημάτων που ολοκληρώνονται μέσα στα 45 λεπτά Θεατρικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο. Θα επιλεγούν 6 μέλη ως επιμορφωτές, που θα παρουσιάσουν την πρότασή τους έχοντας στη διάθεσή τους 15 λεπτά. Η παρουσίαση μπορεί να γίνει με τη μορφή που θα επιλέξει ο κάθε επιμορφωτής, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης υπολογιστή ή προτζέκτορα για οπτικοακουστικό υλικό. Μετά από κάθε παρουσίαση προβλέπεται καθορισμένος χρόνος για ερωτήσεις, εμπνευσμένες αφορμήσεις και δημιουργική ανταλλαγή απόψεων.

Ο ανώτατος αριθμός των συμμετεχόντων είναι 15 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για την επιλογή τόσο των επιμορφωτών όσο και των συμμετεχόντων. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Συλλόγου μας (Ιπποκράτους 13, Αθήνα, 5ος όροφος) την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00.

Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε στείλτε e-mail στη διεύθυνση που έχει δημιουργηθεί από τον ΠΕΣΥΘ ειδικά για τη δράση αυτή: pesyth.seminario@gmail.com διευκρινίζοντας αν ενδιαφέρεστε

α) να παρουσιάσετε την πρότασή σας στο πλαίσιο της «αλληλεκπαίδευσής» μας. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλούμε ενημερώστε μας για τον τίτλο/θεματική που επιθυμείτε να παρουσιάσετε ή
β) να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις ως κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής ως τις 30/11/2019.

Σας περιμένουμε για να αλληλοεκπαιδευτούμε!

Με εκτίμηση,
Οι υπεύθυνες της υλοποίησης δράσης «Αλληλοεκπαιδευόμαστε» 

Κατερίνα Μαγαράκη
Ισμήνη Σακελλαροπούλου
Ανθή (Αγαθή) Κοντορούση

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: