ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Π.Ε.ΣΥ.Θ.,

Ο Σύλλογος οργανώνει περίπατο-ξενάγηση στου Ψυρρή, με οδηγό μας την γνωστή μας (από την περσινή ξενάγηση στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης) Αθηνά Βασιλειάδου. Θα συναντηθούμε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του ναού των Αγίων Ασωμάτων στου Ψυρρή, που βρίσκεται έξω από τον σταθμό του τραίνου στο Θησείο, για να αρχίσουμε τη διαδρομή μας στην ιστορία της πόλης μας. Ο περίπατός μας υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες. Γι αυτόν τον λόγο, θα ξεκινήσει αυστηρά στις 11:00 (ώρα συνάντησης 10:45). Προτείνουμε να φορέσετε άνετα παπούτσια και να έχετε μαζί σας νερό. Η ξενάγηση είναι εντελώς δωρεάν για όλους. Παρακαλούμε να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας. 

Πρόγραμμα ξενάγησης: Στην εκκλησία των Αγίων Ασωμάτων θα μιλήσουμε για την περιοχή του Ψυρρή γενικά και διαχρονικά, αφού αποτελούσε καθ’ όλες τις εποχές το κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην οδό Σαρρή, για να μιλήσουμε για τις οικίες Καρατζά, Τράιμπερ και Ρήγα Παλαμίδη, καθώς και για το μπακάλικο του Καχριμάνη. Αφού περάσουμε την οδό Αριστοφάνους όπου υπήρχε το σπίτι του Παπαδιαμαντη θα μεταβούμε στην καρδιά της περιοχής δηλαδή την πλατεία Ηρώων . Εκεί θα μιλήσουμε για τους Κουτσαβάκηδες και τον Παπαδιαμάντη, αφού πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα στο ναό των Αγίων Αναργύρων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον ναό του Χριστοκοπίδη και θα περάσουμε στην οδό Καραϊσκάκη για να σχολιάσουμε τα Πατσιφικά. Δεν θα λησμονήσουμε την Κόρη των Αθηνών ούτε τον Κυριάκο Πιττάκη. Τέλος θα πάμε στην πλατεία μπροστά από την Διπλάρειο Σχολή όπου θα μιλήσουμε για τα πρώτα θέατρα της Αθήνας. Αν έχουμε χρόνο θα περάσουμε από τον Άγιο Ιωάννη στην Κολώνα για να αναφέρουμε τις δοξασίες των Αθηναίων για την ιατρική.

Απαραίτητη σημείωση: Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν την πραγματοποίηση του περιπάτου, δεν θα ματαιώσουμε τη συνάντησή μας, αλλά θα επισκεφτούμε το Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας (Παλαιά Βουλή,Σταδίου 13, τιμή εισόδου στο μουσείο 3 ευρώ) και η ξενάγηση στου Ψυρρή θα μετατεθεί για την άνοιξη. Αν χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση, ανάλογα με την πρόγνωση του καιρού. 

Δηλώσεις συμμετοχής: Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Χρίστου Παγκαλιά,  x_pagkalias@yahoo.com 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: