ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΠΕΜΠΤΗ 19/12/19 ΣΤΙΣ 14:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη μας έκπληξη, λύπη αλλά και οργή, είδαμε το ΦΕΚ με τους πίνακες κατανομής των διοριστέων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής.

Έκπληξη, διότι για άλλη μια φορά διαπιστώνεται η χαώδης διαφορά μεταξύ δύο λογικών: τη λογική της εκπαιδευτικής κοινότητας από τη μία πλευρά και της λογικής του ΥΠΑΙΘ από την άλλη.

Λύπη, γιατί μόλις την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΠΕΣΥΘ είχε συνάντηση στο ΥΠΑΙΘ με συμβούλους της Κας Υπουργού. Από την πλευρά μας τονίστηκε η αναγκαιότητα κι η ωφέλεια που προκύπτει για τους μαθητές από την παρουσία μας στα σχολεία αυτά. Η σιωπή των συμβούλων θεωρήσαμε ότι ήταν σημάδι κατανόησης κι αποδοχής των επιχειρημάτων μας.

Οργή που πηγάζει όχι μόνο από τη μακροχρόνια αδιοριστία και την αντιμετώπισή μας από την πλευρά του Υπουργείου ως εκπαιδευτικών δεύτερης ταχύτητας,  αλλά κι από τους φόβους που υπήρχαν όταν δεν γνωστοποιήθηκαν η κατανομή των διοριστέων ταυτόχρονα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις προκηρύξεις.

Ο διορισμός τεσσάρων(!!!) μόνο Γυμναστών στην Πρωτοβάθμια κι ενός μικρού αριθμού συναδέλφων καθηγητών αισθητικής Αγωγής  στη Δευτεροβάθμια, έρχεται για πολλοστή φορά να μας δείξει πόσο δυσχερής είναι η θέση των ειδικοτήτων μας. Ειδικά για τους θεατρολόγους καθίσταται σαφές ότι βρισκόμαστε με το ένα πόδι έξω από την Εκπαίδευση, αυξάνοντας την ανησυχία και την αβεβαιότητα που νιώθουμε για σχεδόν μία 15ετία οι περισσότεροι από μας.

Ο αποκλεισμός των συναδέλφων ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δε χωρά αμφιβολία ότι είναι μια στρατηγική απόφαση από πλευράς ΥΠΑΙΘ που θα βρει εφαρμογή και στη Γενική Αγωγή. Μια απόφαση που μας γυρνά δεκαετίες πίσω, στην εποχή της αυθεντίας του ενός και μόνο δασκάλου στην τάξη. Πόσο σύγχρονη και σύμφωνη με τα σημερινά δεδομένα, είναι αυτή η πολιτική;

Επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι:

H τέχνη στο σχολείο είναι αναγκαιότητα κι όχι πολυτέλεια
Όλοι οι μαθητές, σε ΟΛΑ τα σχολεία έχουν ίδια και ίσα δικαιώματα
Ο εμπαιγμός των αναπληρωτών ειδικοτήτων πρέπει να λάβει τέλος!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ειδικοτήτων, τους αντίστοιχους συλλόγους, καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00.

Απαιτούμε συνάντηση με την Υπουργό κι απαντήσεις για τα καυτά θέματα των μαζικών διορισμών και των οργανικών κενών στα σχολεία.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να κηρύξουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ «ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ» 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ Α.Π.Θ.
ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: