ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Αισθανόμαστε πάντα υπερήφανοι για συναδέλφους που προσφέρουν και  για την προσφορά και προσπάθειά τους αυτή,  διακρίνονται.

Οι συναδέλφισσες  Ηλέκτρα Μήτσουρα, Μαρία Παρτσιλίβα και  Κατερίνα Τριανταφυλοπούλου συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό  «ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΖΟΥΜΕ» του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας Πράσσειν Άλογα υπό την αιγίδα του ΙΕΠ και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, με δημιουργία κουκλοθεατρικών βιντεοσκοπημένων παραστάσεων με τα τμήματα των σχολείων που εργάζονται.

Συγκεκριμένα:

🏆3o ΔΣ Μελισσίων
Ηλέκτρα Μήτσουρα
Τμήμα Γ1
«Η επανάσταση των συναισθημάτων»
Βραβείο πρωτότυπης πρότασης!

🏆4o ΔΣ Σπάρτης
Άννα-Μαρία Δεληγιάννη & Μαρία Παρτσιλίβα
Τμήμα Α1
«Ο Μικρός Πρίγκηπας»
Βραβείο ποιητικής παράστασης!

🏆1o ΔΣ Παιανίας
Αικατερίνη Τριανταφυλλοπούλου
Τμήμα Δ2
«Κουβεντιάζοντας με τις Καρυάτιδες»
Βραβείο συλλογικής εκπαιδευτικής δημιουργίας!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συνάδελφους Θεατρολόγους που συμμετείχαν!

Συγχαρητήρια στις συναδέλφισσες που διακρίθηκαν με τα τμήματά τους!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Καλή υπόλοιπη σχολική χρονιά!

Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. είναι τα μέλη του

Το Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Ακολουθούν τα μηνύματα των συναδελφισσών :

Ηλέκτρα Μήτσουρα
Φέτος βίωσα προσωπικές ανατροπές και βρέθηκα ξανά-απρόθυμα το ομολογώ- και πάλι στο σχολικό περιβάλλον ως εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής στο 3ο Δ.Σ. και 4ο Δ.Σ. Μελισσίων. Το σεμινάριο που διοργανώθηκε από το ΠΡΑΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ και τις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μου κέντρισε το ενδιαφέρον, έμαθα μία νέα τεχνική και αποφασίσαμε με ένα τμήμα του 3ου Δ.Σ. Μελισσίων να συμμετάσχουμε και στον διαγωνισμό. Είδα καθολοκληρίαν την μεταμόρφωση των αδύναμων, των ανήσυχων, των ντροπαλών σε μάτια γεμάτα όρεξη, αγάπη και ενθουσιασμό. Αυτό είναι και το μεγαλύτετρο βραβείο!Ευχαριστώ τον Π.Ε.ΣΥ.Θ. που μας στηρίζει και πρόβαλε την προσπάθειά μας αυτή! Καλή υπόλοιπη  σχολική χρονιά με δημιουργικότητα και αγώνες!

Μαρία Παρτσιλίβα
Η συμμετοχή μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Κουκλοπαίζουμε- Δάσκαλος και Θεατρική κούκλα στην τάξη» ήταν μια ευκαιρία για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο του κουκλοθεάτρου, απελευθερώνοντας τη φαντασία τους. Τα παιδιά ήταν τόσο δημιουργικά, με υπέροχες ιδέες που έγιναν συνδημιουργοί της παράστασης. ‘Ήταν μια συλλογική διαδικασία που ανέδειξε για ακόμα μια φορά τη σημασία της Θεατρικής αγωγής στην εκπαίδευση.Ευχαριστούμε την ομάδα  Πράσσειν άλογα για την μοναδική αυτή εμπειρία  και τον Π.Ε.ΣΥ.Θ. που μας στηρίζει. 

Κατερίνα Τριανταφυλλοπούλου
Ήταν αποκαλυπτικό για μένα το γεγονός ότι από τα 7 βραβεία ενός Πανελλήνιου Διαγωνισμού τα 3 δόθηκαν σε παραστάσεις όπου υπεύθυνοι προγράμματος ήταν θεατρολόγοι. Σε κάθε σχολείο η ματιά ενός θεατρολόγου  είναι ένα καλειδοσκόπιο, γεμάτο χρώματα, μαγεία,φαντασία. Η Θεατρική Αγωγή παίζει καταλυτικό ρόλο στην Εκπαίδευση και μεις οι θεατρολόγοι  δε σταματάμε να ελπίζουμε πως θα πάρει σύντομα τη θέση που της αξίζει στο δημόσιο σχολείο.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: