ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΟΙ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΙ

TΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΥΠ.ΠΟ.Α.  

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου του 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Γ.Γ Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, της Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας κ. Άννας Στρατινάκη και φορέων – σωματείων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού.

 Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. προσκλήθηκε λόγω επιστολής του προς την Υπουργό, με αίτημα την υπαγωγή των Θεατρολόγων στο Μητρώο Καλλιτεχνών κι εκπροσωπήθηκε από τον έφορο Δημοσίων Σχέσεων Χρίστο Παγκαλιά. 

Αρχικά η Υπουργός κι ο Γ.Γ εξήγησαν την ανάγκη να χαρτογραφηθεί μέσω του μητρώου ο καλλιτεχνικός χώρος και τα συναφή επαγγέλματα, χαρτογράφηση που θα δώσει στην πολιτεία τη δυνατότητα: 1ον) να χορηγεί επιδόματα σε έκτακτες συνθήκες όπως αυτές που δημιουργήθηκαν με τον COVID 19, 2ον) να αξιοποιεί χρηματοδοτικά εργαλεία, κυρίως προγράμματα ΕΣΠΑ, προς όφελος των φορέων – σωματείων και των μελών τους.  

Ένα λοιπόν κρίσιμο σημείο που αναδύεται για κάθε Σύλλογο/Σωματείο/Συλλογικότητα, είναι η ανάγκη εγγραφής όλων, ως μέλη.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι, εστιάζοντας στις απαραίτητες κατά τη γνώμη τους συμπληρώσεις και διορθώσεις που χρειάζονται να γίνουν στο υπό διαμόρφωση Μητρώο. Η απάντηση της κ. Μενδώνη στην τοποθέτηση του εκπροσώπου μας, ήταν πως οι αιτήσεις μας γίνονται αποδεκτές κι ο κλάδος των Θεατρολόγων θα ενταχθεί στο Μητρώο! Μία εξέλιξη ιδαίτερα θετική για τον κλάδο μας, που μας δίνει το απαραίτητο οξυγόνο να αντιμετωπίσουμε όλα τα σημαντικά που βρίσκονται μπροστά μας.

Συνάδελφοι, είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσουμε το Σύλλογο.

Περισσότεροι, θα καταφέρουμε Περισσότερα.

Σας καλούμε να γραφτείτε στον Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Πανελήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων  

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: