ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου η δεύτερη διαδικτυακή δράση της Επιτροπής Πολιτισμού, με θέμα το θέατρο στη μετα-covid εποχή και καλεσμένους τον ομότιμο καθηγητή του Α.Π.Θ. Σάββα Πατσαλίδη και την κριτικό θεάτρου Ματίνα Καλτάκη.

Η συνάντηση ξεκίνησε με τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των δύο προσκεκλημένων, χάρη στις οποίες έγινε μία ευρεία ανίχνευση του θέματος, από τις θεωρητικές απαρχές του μεταμοντέρνου, που αναλύθηκε διεξοδικά ειδικά από τον Σάββα Πατσαλίδη, και φτάνοντας ως τα σημερινά δεδομένα, δηλαδή το φαινόμενο του διαδικτυακού θεάτρου και το γενικότερο ζήτημα του μέλλοντος της θεατρικής τέχνης. 

Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση, κατά την οποία τοποθετήθηκαν τα μέλη που είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας -όχι μόνο κατοίκους Αθηνών ή Ελλάδας, αλλά και εξωτερικού. 

Όλοι μαζί συμφωνήσαμε μάλιστα πως το θέμα προσφέρεται για περαιτέρω διερεύνηση και κλείσαμε με την υπόσχεση, κατόπιν προτροπής της Ματίνας Καλτάκη, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μιας κοινής δράσης (ημερίδα ή συνέδριο) του Π.Ε.ΣΥ.Θ. και της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, στην οποία ανήκουν και οι δύο προσκεκλημένοι, πάνω σε αυτό το ζήτημα. 

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να είστε όλοι καλά!

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: