ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ – ΩΣ ΕΔΩ!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – την Τρίτη 23/6 στις 13:00 στο ΥΠΑΙΘ

Ελάχιστες μέρες μετά την ψήφιση του κατάπτυστου νομοσχεδίου και χωρίς καμία ντροπή οι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας φέρνουν μέσω μια βίαιης Υπουργικής Απόφασης και όχι στην πρόσφατη διαβούλευση νέες αλλαγές, καταργώντας τα καλλιτεχνικά μαθήματα των Λυκείων της χώρας. Ευθέως, πλήττουν τα  μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των κλάδων των Καλλιτεχνικών (ΠΕ08), των Κοινωνικών Επιστημών (ΠΕ78), της Οικονομίας (ΠΕ80), των Πολιτ. Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων (ΠΕ81), αλλά και των Θεατρολόγων (ΠΕ91.01) που έως τώρα διδάσκουν το μάθημα «Στοιχεία Θεατρολογίας» στην Α΄ Λυκείου.

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων και ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. καλούν μέλη και φίλους τους να συμμετάσχουν στο γενικό κάλεσμα που απευθύνει η ΟΛΜΕ. Εκτιμούμε πως εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε στο Δελτίο Τύπου το ότι πλήττεται και ο δικός μας κλάδος και ενώνουμε τη φωνή μας, δίνοντας το «παρών» στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 23/6 στις 13:00.

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων καταγγέλλει την προκλητική και αδιανόητη ενέργεια εξοβελισμού των Τεχνών και της παύσης του μαθήματος του θεάτρου, το οποίο υπάρχει στο Λύκειο εδώ και 22 χρόνια. Άλλωστε, το βιβλίο «Στοιχεία Θεατρολογίας» γράφτηκε τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν είχαν ιδρυθεί τα πανεπιστημιακά Τμήματα Θεατρικών Σπουδών, ως ένα από τα τρία μαθήματα της Καλλιτεχνικής Παιδείας.

Στη χώρα που γεννήθηκε το θέατρο και τη στιγμή που η Θεατρική Παιδεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε παγκόσμια κλίμακα, η Ελλάδα αποκόπτει την επαφή των μαθητών από τα 9 τους έτη!!! Διαμορφώνει ένα νέο σχολικό πλαίσιο, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα στείρας γνώσης.

Ζητάμε από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία (ΣΕΠΕ) να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα και να προκηρύξουν τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 23/6, προκειμένου να εκφράσουμε οι εκπαιδευτικοί της Αισθητικής Αγωγής σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας την αλληλεγγύη μας για τους εκπαιδευτικούς που σφαγιάζονται, αλλά κυρίως να αγωνιστούμε δυναμικά για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Διεκδικούμε:

* Να αποσυρθεί το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα – ΟΧΙ στο Ω.Π. που μετατρέπει τον μαθητή σε αποθήκη πληροφοριών

* Καλλιτεχνική Παιδεία σε όλες τις τάξεις του Δημόσιου Σχολείου

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ 

ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ. 

Για το ΔΤ της ΟΛΜΕ πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://www.olme.gr/wp-content/uploads/2020/06/kalesmagia230620.pdf

Η εικαστικός έκανε το γκράφιτι με τα παιδιά, η θεατρολόγος αποτύπωσε το μήνυμα…
Το Υπουργείο μάς αγνοεί…

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: