ΠΟΛΥΒΟΥΟ, ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ

Πολύβουο, πολύχρωμο, όχι όμως πολυπληθές. 

Αυτή ήταν η αίσθηση που μας άφησε η χθεσινή απογευματινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα, ενάντια στην απόφαση για των εξοβελισμό των καλλιτεχνικών μαθημάτων και των μαθημάτων των κοινωνικών και οικονομικών επιστημών. Απόφαση με πολλαπλούς στόχους και αποδέκτες αφού θα χαθούν εκατοντάδες οργανικές θέσεις, βάλλονται βάναυσα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα κι είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει πάρα πολλούς συναδέλφους καλλιτεχνικών μαθημάτων της πρωτοβάθμιας στην ανεργία. Χωρίς ελπίδα επαναπρόσληψης.  

Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. συμμετείχε στην κινητοποίηση με δρώμενο που είχε τίτλο «Οι ένοχοι». Στο δρώμενο συμμετείχαν μέλη μας και συνάδελφοι εικαστικοί και στόχος ήταν να στηλιτεύσουμε τους πραγματικούς ενόχους, το υπουργείο παιδείας, που με τις επιλογές του κρατούν δέσμιους εκπαιδευτικούς και μαθητές και προσπαθούν να επιβάλλουν έναν τρόπο ζωής υποταγμένο και μουντό.  

Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό τις φοιτήτριες του τμήματος της Αθήνας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Μία μάλιστα εξ’ αυτών, προτίθεται να δημιουργήσει ταινία μικρού μήκους με θέμα την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα Λύκεια.  

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι…
Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και ώρα 11:00π.μ στο υπουργείο παιδείας, θα δοθεί η πιο κρίσιμη μάχη. Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει κινητοποίηση, ζητώντας παράλληλα ραντεβού με την ηγεσία του υπουργείου. Στο ραντεβού θα συμμετέχουν συνολικά 10 εκπρόσωποι. Ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη της ΟΛΜΕ (6 παρατάξεις, άρα 6 εκπρόσωποι μόνο από την ΟΛΜΕ) και τέσσερις εκπρόσωποι συνολικά από όλους τους πληττόμενους κλάδους. Είναι κρίσιμο να είμαστε όλοι εκεί και να απαιτήσουμε να συμμετέχει εκπρόσωπος από τον κλάδο μας. Είναι όμως ακόμα πιο κρίσιμο να είμαστε όλοι εκεί!  

Συνάδελφοι τη Δευτέρα θα παρουσιάσουμε το δρώμενο «Το διάγγελμα». Όσοι/ όσες συμμετέχουμε να φοράμε πρόχειρα ρούχα γιατί θα ξαπλώσουμε στο δρόμο.

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων

Η «απέλαση των τεχνών» στο Λύκειο δεν είναι μία ακόμη επίθεση σε μερικά διδακτικά αντικείμενα.
Είναι επίθεση στον Πολιτισμό, στη φαντασία, στη δημιουργικότητα, στην κριτική σκέψη.
ΕΝΟΧΟΙ είναι όλοι αυτοί που έχουν στα χέρια τους το μέλλον της νεολαίας μας και το κάνουν ακόμη πιο μουντό!
Τα όνειρα των φοιτητών στα σκουπίδια!
 Μέλη του Συλλόγου μας απαντούν πως η τέχνη δεν είναι για τους λίγους.
Από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη: πήραν τα χρώματα από τα σχολεία!
Πλατεία Κομοτηνής.Εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές μαθητές. 
Όλες οι γενιές και όλες οι σχέσεις εργασίας. Ενάντια σε ένα σχολείο χωρίς τέχνες.
 Από την κινητοποίηση στα Χανιά.
Πολλοί εικαστικοί εκπαιδευτικοί έδωσαν το παρών με πανό, συνθήματα, δρώμενα γεμάτα χρώματα και φαντασία. Επόμενη συνάντηση τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 11π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας και το απόγευμα εξόρμηση στο Σχοινιά για ομαδικό εικαστικό δρώμενο με γλυπτική στην άμμο.
Ο ξαφνικός θάνατος των Τεχνών.
 Η Πρόεδρος της ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ. κ.Ζωή Χατζή.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: