ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συνάντηση χωρίς απαντήσεις. 

Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την προγραμματισμένη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ.

Πριν ξεκινήσει η συνάντηση, η ΟΛΜΕ ζήτησε από την κ. Υπουργό να γίνουν δεκτοί εκπρόσωποι των κλάδων που πλήττονται από τις τελευταίες αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά από διαβουλεύσεις κι υπό τον κίνδυνο η ΟΛΜΕ να αποχωρήσει, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεσμεύτηκε ότι θα δει τους εκπροσώπους την Τετάρτη 1η Ιουλίου. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ώρα του αυριανού ραντεβού παραμένει άγνωστη!!!

Στη συνάντηση επαναλήφθηκε η ίδια σκηνή που παίζεται πολλά χρόνια τώρα: κακο – σκηνοθετημένη και με κακούς πρωταγωνιστές, παρόλο που η διανομή αλλάζει συχνά. Καμία απάντηση επί της ουσίας, αόριστες γενικότητες για αλλαγές που κάποιοι θίγονται και κάποιοι ευνοούνται και φυσικά η γνωστή τακτική του πινγκ – πονγκ, δηλαδή της μετάθεσης της ευθύνης από το Υπουργείο στο ΙΕΠ κι αντίστροφα.  

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
ο αγώνας μας συνεχίζεται. Οι επόμενες κινήσεις μας είναι: 

• Συνάντηση την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο ΥΠΑΙΘ
• Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 2 Ιουλίου, στα γραφεία της ΟΛΜΕ
• Συλλαλητήριο την Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 19:30, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.  

Καλούμε τα μέλη μας να αναλογιστούν την ατομική τους ευθύνη απέναντι στο δυστοπικό τοπίο που διαμορφώνεται για τα καλλιτεχνικά μαθήματα. Καλούμε τους εκτός Αθηνών συναδέλφους μας να πιέσουν σε τοπικό επίπεδο κάθε φορέα ή παράγοντα. Σε μια χώρα που το τοπικό στοιχείο παραμένει ισχυρό, το παρελθόν έχει δείξει ότι τέτοιου είδους πιέσεις είναι πολλές φορές πολύ πιο αποτελεσματικές από τις πιέσεις που δημιουργούνται στην απρόσωπη πρωτεύουσα.  

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων    

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την συνάδελφο Εικαστικό Αλεξάνδρα Σταυροράβδη και ένα βίντεο με τη δράση του Π.Ε.ΣΥ.Θ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: