DRAMA QUEEN: ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ

DRAMA QUEEN: ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ συναντούν τους συναδέλφους τους στο διαδίκτυο και παρουσιάζουν εργασίες, ανακαλούν ιστορίες, συνεργασίες και θέματα, μιλούν για όσα τους έδωσαν έμπνευση στη διάρκεια των σπουδών τους και συνομιλούν με νέους φοιτητές και φίλους.

Στο πλαίσιο των νυχτερινών εξομολογήσεων αποφοίτων του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών συζητούμε για το φαινόμενο Drama Queen. Η ομιλία θα διατρέξει την ιστορία της αποκαλούμενης υστερικής ή δραματικής διαταραχής της προσωπικότητας. Τι οδηγεί μια γυναίκα ή έναν άνδρα στην εκδραμάτιση; Eίναι παθολογικά τα αίτια ή έχουν την βάση τους στις εκάστοτε κοινωνικές νόρμες; Γιατί όταν μια γυναίκα εκδραματίζει ή υπερβάλλει της αποδίδουμε τον χαρακτηρισμό της “υστερικής” και δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο για όλους αυτούς τους άνδρες που παραληρούν μέσα σε ένα γήπεδο για χάρη μιας ομάδας; Γιατί όλοι σκεφτόμαστε την “Μήδεια” ως παιδοκτόνο και όχι τον “Ηρακλή Μαινόμενο” που σκότωσε γυναίκα και παιδιά μαζί; Μήπως πίσω από κάθε υστερική κρύβεται ένα παραμελημένο κορίτσι και πίσω από κάθε υστερικό ένα καταπιεσμένο αγόρι;

Ομιλητής: Γιώργος Μπανιώκος
Κυριακή 11 Απριλίου 2021
Ώρα: 21.00

Σας περιμένουμε.

Γιώργος Μπανιώκος

Ο Γιώργος Μπανιώκος γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και ψυχαναλυτής. Παράλληλα διδάσκει θέατρο και ψυχολογία στα τμήματα Δραματοθεραπείας και Μουσικοθεραπείας του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας Ήχου, Μουσικής και Λόγου (ΕΚΕΙΜ). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Κλινικής Ψυχολογίας του Hellenic American University και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ιστορία της Φιλοσοφίας» του ΕΚΠΑ. Έχει μεταφράσει από τα αγγλικά στα ελληνικά το βιβλίο του Campbell Purton “Προσωποκεντρική θεραπεία – η focusing-βιωματική προσέγγιση”. Είναι μέλος της Διεθνούς των Φόρουμ Ψυχανάλυσης του Λακανικού Πεδίου, της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, της ερευνητικής ομάδας Φιλοσοφία-Tέχνη-Θεραπεία και του Εργαστηρίου Μελέτης του Θεσμικού Λόγου του ΕΚΠΑ. Το 2016 δημιούργησε τη Μέριμνα Εαυτού, μια ηθικο-αισθητική πρωτοβουλία κλινικού προσανατολισμού. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ομιλιών και διαλέξεων σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους στην Αθήνα και στην επαρχία, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις, καθώς και στο blog της Μέριμνας Εαυτού (www.merimnaeaftou.blogspot.gr).

Για τον σύνδεσμο της εκδήλωσης πατήστε εδώ.