Καλλιτεχνικές/Κοινωνικές εκδηλώσεις

Προκειμένου να γίνει γνωστή η δράση του Π.Ε.ΣΥ.Θ., αλλά και να ενισχυθεί η επικοινωνία μεταξύ των μελών του, ο Σύλλογος διοργανώνει κατά καιρούς ποικίλες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού και κοινωνικού περιεχομένου. Ανάμεσα σε αυτές αναφέρουμε τις ακόλουθες:Απονομή θεατρικών βραβείων για τη θεατρική περίοδο 1995–1996. Τα αποτελέσματα προέκυψαν από τη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου σε μια μακρά διαδικασία αξιολόγησης.

– Παρουσίαση παραστάσεων, εκθέσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων στο χώρο του Π.Ε.ΣΥ.Θ. από συνεργάτες και φίλους του Συλλόγου.
– Ομαδική παρακολούθηση παραστάσεων σε θεατρικούς χώρους.
– Διοργάνωση εκδρομών στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για την παρακολούθηση παραστάσεων αρχαίου δράματος και σε διάφορα θεατρικά φεστιβάλ, όπως είναι οι Διεθνείς Συναντήσεις Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς.
– Οργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού περιεχομένου (χοροί, συνεστιάσεις κ.λ.π.).

Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. έχει συμμετάσχει ποικιλοτρόπως και σε εκδηλώσεις άλλων φορέων, έπειτα από πρόσκληση των διοργανωτών. Ενδεικτικά αναφέρονται:

– Ημερίδα «Θεατρική τέχνη και παιδί – προοπτικές της θεατρικής παιδείας στο σχολείο» (Ιανουάριος 1996). Διοργάνωση: Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών.
– Συνέδριο «Πολιτιστικό Δίκτυο Νεότητας» (Απρίλιος 1997). Διοργάνωση: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Μουσείο Μάνου Φαλτάιτς.
– Διημερίδα «Το Σχολείο του 2000» (Μάιος 1997). Διοργάνωση: Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τα τέσσερα νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών: Θεατρικών Σπουδών, Μουσικών Σπουδών, Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης.
– Συνέδριο «Εθελοντισμός και Πολιτική για τη Νεολαία» (Μάιος 1998). Διοργάνωση: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στα πλαίσια του Πολιτιστικού Δικτύου Νεότητας.
– Εκδήλωση «Η Ελλάδα κάτω από τα Τριάντα» (Νοέμβριος, 1998). Διοργάνωση: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
– 1ο Συνέδριο Αποδήμων Νέων Αφρικής και Ασίας (Φεβρουάριος 1999), Αλεξάνδρεια Αιγύπτου.
– Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας της Πετρούπολης (2006), όπου θεατρολόγοι συμμετείχαν στις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, διευθύνοντας Ανοιχτό Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής για παιδιά.
– Συμμετοχή στη Διημερίδα του Κέντρου Σ.Ε.Π. του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών (15, 16 Ιουνίου 2007).
– Συμμετοχή ως συνεργαζόμενος φορέας στη διοργάνωση των Διεθνών Συνδιασκέψεων του «Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση»: 1η Διεθνής Συνδιάσκεψη (15–17/12/2000) με θέμα «Αναζητώντας τη θέση του θεάτρου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση», 2η Διεθνής Συνδιάσκεψη (7–9/12/2001) με θέμα«Το θέατρο: στην εκπαίδευση: Μορφή τέχνης και εργαλείο μάθησης», 3η Διεθνής Συνδιάσκεψη(24–26/01/2003) με θέμα «Χτίζοντας Γέφυρες», 4η Διεθνής Συνδιάσκεψη (12–14/03/2004) με θέμα «Δημιουργικότητα & Μεταμορφώσεις», 5η Διεθνής Συνδιάσκεψη (17-19/03/2006) με θέμα «Θέατρο στην Εκπαίδευση: Δημιουργώντας νέους ρόλους στον 21ο αιώνα» και 6η Διεθνής Συνδιάσκεψη (27–30/03/2008) με θέμα«Θέατρο και εκπαίδευση στο κέντρο της σκηνής».
– Συμμετοχή στην εκδήλωση της ΕΡΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Ιούνιος 2008).
– Συμμετοχή στην τιμητική συμβουλευτική επιτροπή του 1ου και του 2ου Ευρωπαϊκού Σχολικού Φεστιβάλ Θεάτρου και Performance Δήμου Ηλιούπολης (Φθινόπωρο 2008 και Άνοιξη 2010, αντίστοιχα).
– Συμμετοχή στην κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού Θεατρικού Έργου του Θεάτρου Χώρα και του εκπαιδευτικού οργανισμού Coyot με θέμα τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα (2009–2010).
– Συμμετοχή στο Athens Fringe Festival 2010, με την πραγματοποίηση ημερίδας με τίτλο «Ο Κόσμος του Θεάτρου» και αντικείμενο τα πεδία επαγγελματικής δράσης ενός θεατρολόγου (20 Ιουνίου 2010).
– Συμμετοχή επί σειρά ετών στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27 Μαρτίου) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και στην πρόσφατα καθιερωμένη ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση (27 Νοεμβρίου) σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Αρέσει σε %d bloggers: