ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. ΓΙΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Ενημέρωση για την κοινό συλλαλητήριο

Την Παρασκευή 2-11-2012, πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από το ΥΠΑΙΘΠΑ, που διοργάνωσαν οι επιστημονικοί φορείς των καθηγητών Γαλλικής (ΠΕ05), Γερμανικής (ΠΕ07), Καλλιτεχνικών (ΠΕ08), Πληροφορικής (ΠΕ19-20) και Θεατρικών Σπουδών (ΠΕ32) και στήριξαν με την προκήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Οι Πρόεδροι των επιστημονικών φορέων έγιναν δεκτοί και είχαν δύο ξεχωριστές συναντήσεις με:
·        Τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου
·        Τον Ειδικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρη Γκλάβα

Εκτός των γενικών θεμάτων (μετατάξεις-αποσπάσεις-κενά) όπως περιγράφονται στο κοινό δελτίο τύπου των ενώσεων (link από το site μας) επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τα παρακάτω.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ:

Ο Ειδικός Γραμματέας, κος Γκλαβάς, αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα που δημιούργησε τόσο η ολοκλήρωση των τοποθετήσεων Α’ και Β’ φάσης αναπληρωτών για το αντικείμενο της Θεατρικής Αγωγής όσο η και συνεχής άρνηση  των αιτημάτων όπως διατυπώθηκαν επανειλλημένως από τον Π.Ε.ΣΥ.Θ. και τον Σύλλογο Αποφοίτων Θεάτρου Α.Π.Θ. για τον κλάδο μας.
Προβλήθηκε η δικαιολογία ότι η ανακοινοποίηση των πινάκων θα καθυστερούσε κατά μία ημέρα την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων! 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΑΕΠ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΣΠΑ
«Διατυπώθηκε» η διάθεση του Υπουργείου να διευρύνει τον θεσμό αυξάνοντας τον αριθμό τους – δεν μας δόθηκε συγκεκριμένος αριθμός.
«Διευκρινίστηκε» ότι εχει ζητηθει παράταση της χρηματοδότησης τους από το ΕΣΠΑ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετική διαβεβαίωση για αυτό.
«Διευκρινίστηκε» ότι εχει ζητηθει παράταση της χρηματοδότησης τους από το ΕΣΠΑ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετική διαβεβαίωση για αυτό.
Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι απαντήσεις του Υφυπουργού και του Ειδικού Γραμματέα δεν συμπίπτουν και γι’αυτό το παραπάνω θέμα μένει σε ασάφεια.

ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι τα κενά για την Δευτεροβάθμια είναι μηδενικά αλλά σε ερώτησή μας σχετικά με την κάλυψη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων δεν απάντησε.

Συνάδελφοι,
Όλα τα παραπάνω, οι εξηγήσεις που δόθηκαν για τα υπόλοιπα θέματα (μετατάξεις-αποσπάσεις-κενά) αλλά και η συστηματική τακτική του Υπουργείου να μην απαντά στα αιτήματα μας για συνάντηση και να αγνοεί τα αιτήματά μας καταδεικνύει την ανάγκη συσπείρωσης, την ανάγκη περαιτέρω ενεργοποίησης μας, την εγρήγορση όλων μας.

3-11-2012
Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: