ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ.
ΓΙΑ ΤΗΝ  ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ
ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έπειτα από την απόφαση της τελευταίας εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του συλλόγου μας για την συμμετοχή μας στις διαδηλώσεις και εκδηλώσεις για τις κρίσιμες επικείμενες ημερομηνίες της 21 και 30 Μαρτίου (διεθνής ημέρα για την εξάλειψη των διακρίσεων και του ρατσισμού και πανελλαδική ημέρα για την προάσπιση του δικαιώματος της ιθαγένειας για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην χώρα μας ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσης των γονέων τους) και την ανάθεση στην επιτροπή παιδείας, σε συνεργασία με το ισχύον ΔΣ, της σύνταξης σχετικών επίσημων ανακοινώσεων, σας προωθούμε την έκκληση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σχετικά με το θέμα της ιθαγένειας με την προτροπή να την προσυπογράψετε ως πρόσωπα. Παράλληλα, σας καλούμε να συμμετέχετε με κάθε πρόσφορο τρόπο στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις και διαδηλώσεις ή και να οργανώσετε εσείς ως άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών την δική σας εκδήλωση, λαμβάνοντας υπ’ όψη την αδυσώπητη και από κάθε άποψη απάνθρωπη πραγματικότητα της άμεσης απειλής για απέλαση που επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τους νυν “νόμιμους” μαθητές όσων από εμάς διδάσκουμε στο δημόσιο σχολείο, οι οποίοι αν και δεν γνωρίζουν καμία άλλη πατρίδα πλην αυτής στην οποία γεννήθηκαν και στην οποία σπουδάζουν, ωστόσο με την ενηλικίωσή τους θα θεωρούνται “ξένοι” στη χώρα που τους γέννησε και που τους μεγάλωσε και τους μόρφωσε.

Θεωρούμε τον σκοπό ιδιαιτέρως σημαντικό και πιστεύουμε ότι οι θεατρολόγοι – μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ. θα έπρεπε να αναλάβουν ενεργό δράση προκειμένου να ενισχυθεί η κινητοποίηση για την προβολή αυτών των αιτημάτων. Όσον αφορά στην διεθνή ημέρα για την εξάλειψη των διακρίσεων και του ρατσισμού, σας ενημερώνουμε ότι έχει ήδη κυκλοφορήσει σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας από την 13 Μαρτίου, την οποία σας κοινοποιούμε και όπου, όπως θα διαπιστώσετε, το ίδιο το Υπουργείο καλεί σε οργάνωση δράσεων στα σχολεία.

Έπειτα από αυτό λοιπόν, θεωρούμε κι εμείς ότι θα ήταν πολύ σημαντικό όσοι εργάζονται σε σχολεία να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Παρακαλούμε για την αποστολή σχετικών απολογιστικών σημειωμάτων μετά το πέρας όσων εκδηλώσεων τυχόν πραγματοποιήσετε.        
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ
   
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια και τη ψήφο των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές μας επιστρέφει πίσω ολοταχώς στο δίκαιο του αίματος. Είναι μια απαράδεκτη οπισθοδρόμηση.

Η Νέα Δημοκρατία προωθεί την αναθεώρηση του νόμου 3838/2010 προς την κατεύθυνση του μεγαλύτερου αποκλεισμού.  

Πιστεύουμε ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των μεταναστών και των παιδιών τους δεν μπορούν να σφαγιάζονται στο όνομα άκαρδων, ρατσιστικών και αντιδραστικών προσεγγίσεων όπως αυτές που εξέφρασε η πλειοψηφία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πρέπει επιτέλους να γυρίσουμε τη πλάτη στις ρατσιστικές επιλογές των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν και απειλούν να οδηγήσουν σε νέο απαρτχάιντ στη καρδιά της Ευρώπης.

Δεν μπορεί να είναι προϋπόθεση η νομιμότητα των γονέων για το δικαίωμα στην ιθαγένεια των παιδιών που γεννιούνται η σπουδάζουν στη χώρα μας και δεν γνωρίζουν καν την χώρα καταγωγή των γονιών τους! Δεν έχουν ευθύνη τα παιδιά για το πώς οι μετανάστες γονείς τους ήρθαν στην χώρα διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στον Έβρο και το Αιγαίο. Οι αλλαγές χρειάζεται να άρουν τους άδικους αποκλεισμούς.

Όμως ακόμη και αν παραμείνει ως έχει ο νόμος Ραγκούση πάλι ο αποκλεισμός θα διευρύνεται εξ αιτίας της μαζικής ανεργίας αφού χιλιάδες μετανάστες χάνουν τις άδειες παραμονής διότι η ανανέωση τους εξαρτάται από τα ένσημα που τους ζητούνται ως προϋπόθεση. Χωρίς την νομιμοποίηση των μεταναστών και τη κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, των κοινωνικών, των πολιτικών, των θρησκευτικών, ο αποκλεισμός θα μεγαλώνει.

Αυτές οι πρωτοβουλίες της ΝΔ εντάσσονται στις πολιτικές που υιοθετούν την ατζέντα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Με τις πολιτικές του ρατσισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRONTEX, των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας και των απελάσεων ανοίγουν το δρόμο στις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των μεταναστών να ορθώσουμε ασπίδα αλληλεγγύης για το αυτονόητο δικαίωμα στην ιθαγένεια όλων των παιδιών και την νομιμοποίηση των μεταναστών.

Για την πρόσκληση της Ημέρας κατά των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. πατήστε εδώ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: