ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Σεμινάριο Μέλη για τα Μέλη με τη Μαρία Χριστοδούλου
Παίζουμε θέατρο; Ναι!!! (Αλλά πώς;)
Ημερομηνία: 
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013
Ώρα:
 18.00-21.00
Δηλώσεις Συμμετοχής:
info@pesyth.gr (έως Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013)
Συντονισμός:
 Μαρία Χριστοδούλου

   Θα παρουσιαστεί ο τρόπος δουλειάς στο νηπιαγωγείο για το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης. Δεν πρόκειται για θεατρικό παιχνίδι, αλλά για κλασική θεατρική παράσταση μέσα στις πραγματικές συνθήκες του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Ξεκινάμε από το κείμενο, πώς μπορούμε να διασκευάσουμε ένα παραμύθι για τις ανάγκες της τάξης, πώς να κάνουμε τις πρόβες, να οργανώσουμε την κατασκευή σκηνικών, κοστουμιών, πώς να οργανώσουμε ομάδες εθελοντών, κλπ. Μπορεί να προβληθεί DVD διάρκειας 40 λεπτών, ή μέρος αυτού, με το αποτέλεσμα παρόμοιας δουλειάς.
   Βασικός άξονας της μεθόδου είναι κυρίως η αντιμετώπιση του θεάτρου ως παιδαγωγικού εργαλείου, χωρίς να παραγνωρίζεται η προσπάθεια για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος. 

   Η Μαρία Χριστοδούλου είναι νηπιαγωγός στο δημόσιο τα τελευταία 22 χρόνια, είναι δασκάλα και έχει αποφοιτήσει από το Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Αθήνας (διετής μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο). Έχει τελειώσει Δραματική Σχολή και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Έχει εκδώσει ένα βιβλίο – πρακτικό οδηγό για εκπαιδευτικούς με τίτλο Παίζουμε θέατρο; Ναι!!! (Αλλά πώς;) από τις εκδόσεις Γρηγόρη και έχει κάνει σχετικές εισηγήσεις σε θεατρολογικά και παιδαγωγικά συνέδρια. Συμμετέχει επαγγελματικά σε παραστάσεις και διδάσκει θεωρητικά σε θεατρικά εργαστήρια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: