ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 10/9/2015

Καλή αρχή- καλή δύναμη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει δυσοίωνα για την εκπαίδευση συνολικά και τον κλάδο μας. Χιλιάδες τα κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια (25.000 δίνουν οι ομοσπονδίες), ισχνές οι πιστώσεις για τους αναπληρωτές (12.000 μέσω ΕΣΠΑ και 2.000 μέσω κρατικού προϋπολογισμού λέει το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.), καθυστερημένες οι υπηρεσιακές μεταβολές (αρχικά λόγω ολιγωρίας των Υπουργών Παιδείας έπειτα από τον περιορισμό λόγω προεκλογικής περιόδου) και στο βάθος το 3ο Μνημόνιο που είναι εδώ για να περιορίσει ακόμη περισσότερο την κρατική χρηματοδότηση για την παιδεία και να θέσει ακόμη ελαστικότερο πλαίσιο στις εργασιακές μας σχέσεις επαναφέροντας παράλληλα την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων άρα και των εκπαιδευτικών.

Φετινή πρωτοτυπία και η υποβολή δύο φορές των αιτήσεων για ένταξη τους πίνακες αναπληρωτών με βάση τον νόμο Λοβέρδου και χωρίς να τηρηθεί ούτε μία από τις δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ : άρση του διετούς αποκλεισμού σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας, αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας από το κλείσιμο των πινάκων το 2010 και καταλήγουμε στους ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.

Αναπληρωτές λοιπόν και φέτος και μάλιστα κάνοντας αίτηση την πρώτη ημέρα ανοίγματος των σχολείων. Ημέρα που οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να είναι στις θέσεις τους και τα κενά καλυμμένα ώστε να αρχίσει ομαλά η σχολική χρονιά.  

Η ΔΟΕ υπό την ασφυκτική πίεση των παραπάνω δεδομένων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο ΥΠΟΠΑΙΘ.

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων συμμετέχει ενεργά και καλεί τα μέλη του να δώσουν δυναμικό παρόν.


Διεκδικούμε για μία ακόμη φορά τα αυτονόητα :
·         Μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες στην εκπαίδευση. Οργανικές θέσεις για όλα τα διδακτικά αντικείμενα.
·         Δημοσιοποίηση των λειτουργικών κενών από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. πριν τις αιτήσεις αναπληρωτών και πρόσληψη αναπληρωτών μόνο σε περίπτωση έκτακτων αναγκών και μόνο μέσω κρατικού προϋπολογισμού.
·         Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία και άρση των περιορισμών του 3ουΜνημόνιου.

Συναντιόμαστε Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ (σταθμός μετρό Νερατζιώτισσα)

Τα δικαιώματα δεν χαρίζονται…
…κατακτώνται.

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: