ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2018-9

Αγαπητοί συνάδελφοι,

εν όψει των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το έτος 2018-9 σας καλούμε να ζητάτε, να παρακολουθείτε και να ελέγχετε τα λειτουργικά κενά, που θα αποδίδουν οι κατά τόπους διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τον κλάδο μας. Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. απέστειλε έγγραφο σε όλες τις διευθύνσεις της χώρας και θα παρέμβει περαιτέρω όπου κριθεί αναγκαίο. Σε κάθε περίπτωση, σάς καλούμε να μας ενημερώνετε για τυχόν παρατυπίες. 

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2018
Αρ. πρωτοκόλλου: 2094

Προς: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Υπ᾽ όψιν: Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Κοινοποίηση: ΠΥΣΠΕ, Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων

Θέμα: Ανάρτηση λειτουργικών κενών θεατρολόγων (ΠΕ 91.01)

Εν όψει των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το έτος 2018-19, ζητούμε από τη Διεύθυνσή σας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σας να αναρτήσουν και να μας γνωστοποιήσουν όλα τα λειτουργικά κενά για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Η ορθή καταγραφή, απόδοση και δημοσιοποίηση των λειτουργικών κενών από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι τόσο για εμάς, ως συλλογικό επιστημονικό Όργανο, όσο και για τους συναδέλφους μας, απολύτως απαραίτητες, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και παρατυπίες που σχετίζονται με το καθεστώς των αναθέσεων των μαθημάτων ειδικοτήτων και, στην προκειμένη περίπτωση, του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την πρόσφατη Απόφαση του ΣτΕ (η οποία, εκτός από δεσμευτική και άμεσα εκτελεστή, είναι πλέον καθαρογραμμένη και θεωρημένη) προτάσσονται ξεκάθαρα οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στη διδασκαλία των αντίστοιχων μαθημάτων. Η τυχόν ανάθεσή τους σε άλλους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να συνοδεύεται από ειδικά αιτιολογημένη κρίση (ήτοι διοικητική πράξη) του αρμοδίου Οργάνου, σύμφωνα με την οποία, θα αποδεικνύεται η επάρκεια των εκπαιδευτικών που τα αναλαμβάνουν.

Από την πλευρά μας, ως Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, με γνώμονα το δίκαιο, το νόμιμο και το ηθικό, θα ζητήσουμε, όπου κριθεί απαραίτητο, όλες τις αιτιολογημένες κρίσεις. Και αυτό όχι μόνο για να διαφυλάξουμε τα εργασιακά δικαιώματα των μελών μας –διότι κάθε ώρα που ανατίθεται σε μόνιμο εκπαιδευτικό αναντίστοιχης ειδικότητας μόνο και μόνο για τη συμπλήρωση ωραρίου οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες συναδέλφους μας–, αλλά και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην παροχή ισότιμης και ποιοτικής εκπαίδευσης.        

Με εκτίμηση,
Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: