ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ

Κάλεσμα σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΕΘ την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, ώρα 13:00
Μόνιμοι διορισμοί τώρα για όλες τις ανάγκες της εκπαίδευσης
Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών

Συνάδελφοι,

Η 5η του Οκτώβρη, Ημέρα του Εκπαιδευτικού, μας βρίσκει για μία ακόμη χρονιά όμηρους της αναπλήρωσης. Της αναπλήρωσης του ίδιου μας του εαυτού, σε συνθήκες εργασίας αναξιοπρεπείς, συχνά και επικίνδυνες.

Διανύουμε χιλιόμετρα από το ένα σχολείο στο άλλο, κάποιες φορές μετακινούμενοι σε τρία και τέσσερα και πέντε σχολεία. Συνάδελφοί μας με χρόνια και σοβαρά νοσήματα αναγκάζονται να εργαστούν μακριά από τους τόπους κατοικίας τους, μακριά από νοσοκομεία και τους θεράποντες γιατρούς τους, ενόσω τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας μετατοπίζουν τις ευθύνες τους, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την επίλυση του τόσου ευαίσθητου αυτού ζητήματος. Η μητρότητα και η οικογένεια καθίστανται πλέον πολυτέλεια και όχι επιλογή, ενώ, απ᾽ ό,τι φαίνεται δεν έχουμε δικαίωμα να ασθενήσουμε ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας. Στις αναρρωτικές μας άδειες χάνονται ημερομίσθια, ενώ η άδεια για την ασθένεια τέκνου αφορά μόνο τους μονίμους συναδέλφους μας. Η δε άδεια ανατροφής, παρόλες τις εκκλήσεις μας, βρίσκεται στις καλένδες χρόνια τώρα.

Η συνέχεια του εκπαιδευτικού μας έργου στα ίδια σχολεία, κοντά στους μαθητές και στις μαθήτριές μας, παραμένει όνειρο νύχτας καλοκαιρινής. Οι τοποθετήσεις μας επαφίενται στη διάθεση της Διοίκησης, που συνεχίζει, σε πολλές περιπτώσεις, να παρατυπεί αποκρύπτοντας κενά και εξαφανίζοντας σχολεία. Οι προϋποθέσεις που έβαλε το ΣτΕ στο –κατάπτυστο σε κάθε περίπτωση– καθεστώς των αναθέσεων και τα κοινωνικά κριτήρια φαίνεται να αποτελούν ακόμη ψιλά γράμματα για ορισμένους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Με αυταρχισμό κι αυθαιρεσία επιμένουν στις πρακτικές στρέβλωσης και αδιαφάνειας, σκοπώντας στη «θεραπεία» των υπεραριθμιών, καταδικάζοντας έτσι σε περαιτέρω εξαθλίωση τους ήδη ταλαιπωρημένους συναδέλφους μας και υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Σε αυτήν τη δυστοπική πραγματικότητα, όπου παλεύουμε διαρκώς για τα αυτονόητα, έρχεται ο υπουργός Παιδείας και μιλά –ως ευχή; Ως προφητεία; Ουδείς γνωρίζει– για 15.000 διορισμούς σε βάθος τριετίας (!).

Κι αναρωτιόμαστε: 

Πόσο ακόμα;
Πόσο ακόμα αδιόριστοι;
Πόσο ακόμα άθυρμα στα χέρια της κάθε πολιτικής ηγεσίας;
Πόσο ακόμα θεατές στη διάλυση του δημόσιου σχολείου;

Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Στις 5 του Οκτώβρη και ώρα 13:00, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν φορείς και σωματεία στο ΥΠΠΕΘ.

Υψώνουμε φωνή να μπει ένα τέλος στο καθεστώς της αναπλήρωσης και διεκδικούμε:

Μόνιμους διορισμούς για όλες τις ανάγκες τις εκπαίδευσης
Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών
Κάλυψη όλων των κενών τώρα
Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας – υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για όλα τα παιδιά
Οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες
Καμία ανάθεση – κάθε εκπαιδευτικός στο διδακτικό του αντικείμενο
Τέλος στην παρατυπία σε κάθε βαθμίδα της διοίκησης – ορθή και διαφανής απόδοση όλων των λετουργικών κενών5 του Οκτώβρη, ώρα 13:00, στο ΥΠΠΕΘ

Για τα εργασιακά μας δικαιώματα
Για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών μας
Για το σχολείο που ονειρευόμαστε και μας αξίζει

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ – Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: