ΔΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ


Δελτἰο Τύπου για την κινητοποίηση της Δευτέρας 14 Iανουαρίου

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία την Πέμπτη, 17/1/2019
συγκέντρωση στη Βουλή στις 11:00 π.μ.

Προσυγκέντρωση του Συλλόγου μας στον κινηματογράφο Άστυ, στις 10:00 π.μ.

Συνάδελφοι,

Και σήμερα χιλιάδες εκπαιδευτικοί κατέβηκαν στους δρόμους, ένωσαν τη φωνή τους με εργαζόμενους από άλλους φορείς του δημοσίου και συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις αναπληρωτών/διορισμούς εκπαιδευτικών. Απαίτησαν να αποσυρθεί το προσοντολόγιο που όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε διορισμούς, αλλά θα αποτελέσει την κερκόπορτα για την αξιολόγηση του μόνιμου προσωπικού των σχολικών μονάδων και θα οδηγήσει σε απολύσεις εκπαιδευτικών.

Τα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ., θεατρολόγοι και φοιτητές, έδωσαν και σήμερα το «παρών», φωνάζοντας συνθήματα, ακουλουθώντας το πανό του συλλόγου και παρουσιάζοντας δρώμενο μπροστά στη Βουλή, αλλά και στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Μέλη μας, μάλιστα, ήρθαν στην Αθήνα από Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Καμμένα Βούρλα και πήραν μέρος στο δρώμενό μας στο Σύνταγμα.

Αθήνα: Ο αναλώσιμος εκπαιδευτικός, ο αναπληρωτής με τη βαλίτσα που αφήνει τα παιδιά του, ταξιδεύει κάθε χρόνο και οδηγεί χιλιόμετρα για να φτάσει στα σχολεία του –με δικά του έξοδα πάντα–, που μετά από 10 χρόνια εργασίας και μολονότι ήταν ικανός τόσα χρόνια να υπηρετεί τη δημόσια εκπαίδευση, αξιολογείται από το υπουργείο όχι με βάση το πτυχίο του, αλλά το μεταπτυχιακό, το διδακτορικό, τις ξένες γλώσσες, ακόμα και ένα δεύτερο πτυχίο (!)

Οι ιστορίες των αναπληρωτών που παρουσιάσαμε ήταν αληθινές, δημοσιευμένες στον Tύπο, σαν θέατρο ντοκουμέντο.

Πάτρα: Ομάδα θεατρολόγων σατίρισε με γλαφυρό τρόπο τη «διαμάχη» των κριτηρίων.

Από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών δεν έλειψε η βίαιη καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις. Για μία φορά ακόμα συνάδελφοι χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ, που έριξαν χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε μόνιμη εκπαιδευτικό που ένωσε τη φωνή της μαζί μας, τραυματίζοντάς την.

Καταδικάζουμε κάθε βίαιη καταστολή του αγώνα μας.

Ζητάμε από τις Ομοσπονδίες να κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δίνουμε νέο ραντεβού για την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00 π.μ. στη Βουλή – Προσυγκέντρωση του Συλλόγου μας στις 10:00 π.μ. στον κινηματογράφο Άστυ, όπου και θα ετοιμάσουμε ένα σύντομο δρώμενο.Όσοι θέλετε να συμμετέχετε, φορέστε μαύρα ή σκούρα ρούχα και προαιρετικά κάποιο κόκκινο αξεσουάρ.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, με τη στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που κήρυξε επίσης 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλο το Δημόσιο με αίτημα την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών.

Να είμαστε όλοι εκεί!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!
ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ.
ΛΕΓΕΤΑΙ Π.Ε.ΣΥ.Θ. – ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗ!

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: