ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Β’ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Β’ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

Αθήνα,11 -9-2020
Αρ. πρωτ.: 2182

Προς:
Περιφεριακούς Διευθυντές/ Διεθύντριες
Διευθυντές/ Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Μέλη ΠΥΣΠΕ

Θέματα:
1. Αίτημα να δοθούν με διαφάνεια όλα τα λειτουργικά κενά όλων των ειδικοτήτων για τη β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.
2. Μη ανάθεση μαθημάτων ειδικοτήτων σε εκπαιδευτικούς που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αξιότιμοι Διευθυντές/ Διευθύντριες Εκπαίδευσης,
Αξιότιμα αιρετά μέλη ΠΥΣΠΕ,

Καταρχάς να ευχηθούμε σε όλους σας καλή θητεία στο έργο σας, ένα έργο που με το πέρασμα των χρόνων αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι γίνεται πιο απαιτητικό με τις αλλαγές των συνθηκών αλλά και των χρόνιων στρεβλώσεων που λειτουργούν σωρευτικά και καλείστε να επιλύσετε.

Για μια χρόνια στρέβλωση παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή, που αφορά στο εξαιρετικά κρίσιμο για την ύπαρξή μας στην εκπαίδευση θέμα των αναθέσεων των μαθημάτων ειδικοτήτων σε συναδέλφους ΠΕ 70, προκειμένου οι τελευταίοι να συμπληρώσουν το εκπαιδευτικό τους ωράριο.

Είναι νομίζουμε προφανές σε όλους σας γιατί μια τέτοια πρακτική είναι αντιεπιστημονική, αντιπαιδαγωγική αλλά και αντισυναδελφική. Πρακτική που οδηγεί συναδέλφους ειδικοτήτων με πολυετή πολλές φορές εμπειρία, εκτός εκπαίδευσης!

Ως Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.), έχουμε γίνει πλείστες φορές μάρτυρες καταγγελιών από Θεατρολόγους αλλά και γονείς για απόκρυψη λειτουργικών κενών, για παράνομες αναθέσεις των μαθημάτων μας, για υπεράριθμες σε δασκάλους Διευθύνσεις, που ζητούν επιπλέον αναπληρωτές δασκάλους!!! Επί δέκα συναπτά έτη το καλοκαίρι για μας μετατρέπεται σε καλοκαίρι αγωνίας, αναμένοντας τον αριθμό των λειτουργικών κενών που η κάθε Διεύθυνση θα βγάλει. Κι αναγακαζόμαστε είτε μέσω μελών του Δ.Σ του Π.Ε.ΣΥ.Θ. είτε μέσω του δικηγόρου μας, να αναλάβουμε το δυσάρεστο ρόλο του ντετέκτιβ, ώστε να αποτρέψουμε τις αντιεπιστημονικές αναθέσεις που πλήττουν και εμάς αλλά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Αξιότιμοι Διευθυντές/Διευθύντριες Εκπαίδευσης,
Αξιότιμα αιρετά μέλη ΠΥΣΠΕ,

Ευελπιστούμε στη θητεία σας η προβληματική από κάθε άποψη πρακτική αυτή, να λάβει τέλος. Ευελπιστούμε ότι θα αποδοθούν ΟΛΑ τα λειτουργικά κενά για τα μαθήματα των ειδικοτήτων. Αυτό άλλωστε είναι το παιδαγωγικό αλλά και συναδελφικά δίκαιο και σωστό. Να διδάσκει ο καθένας το διδακτικό του αντικείμενο. Και στο σημείο αυτό να σας θυμίσουμε την επικαιροποιημένη απόφαση του ΣτΕ που ορίζει δύο προϋποθέσεις για ανάληψη των μαθημάτων ειδικοτήτων από συναδέλφους ΠΕ 70: α) την έλλειψη εκπαιδευτικού ειδικότητας, β) την επάρκεια γνώσης του εκπαιδευτικού που θα αναλάβει το μάθημα με ειδικά αιτιολογημένη κρίση του ΠΥΣΠΕ.

Ειδικά όμως για τη φετινή χρονιά που επίκεινται διορισμοί στη γενική εκπαίδευση, η αποτύπωση των λειτουργικών κενών θα καθορίσει τη σύσταση των οργανικών θέσεων και τον αριθμό των διορισμών που θα πραγματοποιηθεί για κάθε κλάδο. Αντιλαμβάνεστε επομένως ότι η μη αποτύπωση ΟΛΩΝ των λειτουργικών κενών τη φετινή χρονιά θα δημιουργήσει μια κατάσταση τετελεσμένη και οριστική. Μια βλάβη χωρίς δυνατότητα επανόρθωσης.

Από την πλευρά μας, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη σημασία και τη δυσκολία του έργου σας. Αντιλαμβανόμαστε όμως και κάτι ακόμη:την ευκαιρία που σας παρουσιάζεται να διαμορφώσετε το τοπίο με κανόνες επιστημονικούς, παιδαγωγικούς, συναδελφικούς, ξεκάθαρους, δίκαιους. Προσβλέπουμε στο τελευταίο…

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Η ΠρόεδροςΗ Γενική Γραμματέας 
Ανθή (Αγαθή) ΚοντορούσηΙσμήνη Σακελλαροπούλου

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: