ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ

ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ

29/9/2020

Προς:
Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  Δυτικής Ελλάδας, κ. Κώστα Γιαννόπουλο
Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας , κ. Αναστάσιο Σταυρογιανόπουλο
Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κ. Κλάδη Νικόλαο
Αιρετό μέλος ΑΠΥΣΠΕ Δυτικής Ελλάδας, κ.Αγραπίδη Αντώνη
Αιρετά μέλη ΠΥΣΠΕ του Νομού Αχαΐας, κ. Θεοδωρόπουλο Νίκο και κ. Τσόγκα Χρήστο
Αιρετά μέλη ΠΥΣΠΕ του Νομού Ηλείας, κ. Γεωργόπουλο  Αλέξη και κ. Κουσάβελο Νίκο

Κοινοποίηση:
Γραφείο Υπουργού, Υφυπουργού, Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ
Πρωτοβάθμια Σωαματεία του Νομών Αχαΐας και Ηλείας
Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων– Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Αγαπητέ Περιφερειακέ Διευθυντή εκπαίδευσης  Δυτικής Ελλάδας,
Αγαπητοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και αιρετά μέλη των ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ,

Είμαστε αναπληρώτριες θεατρολόγοι με πολυετή εμπειρία, που είτε μένουμε στην Αχαΐα και την Ηλεία, είτε εργαζόμασταν μέχρι και φέτος στην περιφέρειά σας, καλύπτοντας ωστόσο πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δυστυχώς όμως,  κάποιες από εμάς, είμαστε άνεργες ή ετοιμάσαμε βαλίτσες για γειτονικούς νομούς, αν και μένουμε μόνιμα σε Αχαΐα και Ηλεία. Θα επιβαρυνθούμε οικονομικά, συντηρώντας δύο σπίτια, αν και οι θέσεις που αναλογούν στον κλάδο μας επαρκούν όχι μόνο για να εργαστούμε εμείς στον τόπο συμφερόντων μας αλλά και πολλοί άνεργοι συνάδελφοί μας. Μάλιστα μία συνάδελφος μας ετοιμάζει βαλίτσες για άλλο νομό αφήνοντας μωρό πίσω της.

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τα κενά του κλάδου ΠΕ91.01 και ζητούμε να μας απαντήσετε εγγράφως και με αριθμό πρωτοκόλλου για τον αριθμό των κενών μας. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν 14 εναπομείναντα κενά στον νομό Αχαΐας και 3 στην Ηλεία. Τουλάχιστον πενήντα σχολεία στην Αχαΐα και περίπου δέκα στην Ηλεία δεν θα έχουν θεατρολόγο. Αυτό σημαίνει όμως πως μερικές εκατοντάδες μαθητές δεν θα διδαχθούν θέατρο, τη τέχνη που γέννησε ο τόπος μας.

Ειδικά για την Αχαΐα μας δημιούργησε δυσάρεστη έκπληξη το γεγονός ότι δεν προσλήφθηκε ούτε ένας παρά τα δεκατέσσερα κενά! Σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε αν δόθηκαν όλα τα κενά τόσο από τις Διευθύνσεις, όσο και από την Περιφέρεια ή αν το ΥΠΑΙΘ δεν προσέλαβε θεατρολόγους. Στην περίπτωση που ο νομός Αχαΐας έμεινε εκτός προσλήψεων από λάθος υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘ, παρακαλούμε να πράξετε τα δέοντα για να γίνει διόρθωση στη Γ΄ φάση προσλήψεων.

Σας επισημαίνουμε πως υπάρχει επικαιροποιημένη απόφαση του ΣτΕπου επιβάλλει, με βάση το νόμο και το Σύνταγμα, τα μαθήματα των ειδικοτήτων να ανατίθενται ως κανόνας μόνο σε εκπαιδευτικούς αντιστοίχων ειδικοτήτων. Μόνο κατ’ εξαίρεση και εκτάκτως, μπορεί το εκάστοτε ειδικό μάθημα να γίνει ανάθεση σε δασκάλους ΠΕ70. Τούτο μάλιστα υπό αυστηρές ουσιαστικές προϋποθέσεις.

Συνοψίζοντας ζητούμε την ορθή απόδοση των κενών στη γ φάση και σας ενημερώνουμε ότι θα ζητήσουμε όλες τις ειδικά αιτιολογημένες κρίσεις (διοικητικές πράξεις) για τις έκτακτες περιπτώσεις ανάθεσης των μαθημάτων της Θεατρικής Αγωγής σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70, ώστε να μην αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε νομικές ενέργειες που απάδουν με το κλίμα ειλικρίνειας.

Αυτό που ζητούμε είναι απλά το δίκαιο, το ηθικό αλλά και νομιμότητα, να διδάσκουν δηλαδή την αισθητική αγωγή οι εκπαιδευτικοί ειδικότητας με τις επαρκείς ακαδημαϊκές γνώσεις τους. Εξάλλου, δεν είναι δυνατόν να γυρίσουμε δεκαετίες πίσω, όπου όλοι δίδασκαν λίγο απ᾽ όλα. Θεωρούμε πως είναι αυτονόητο ότι οι μαθητές μας οφείλουν να έχουν την εκπαίδευση που τους αξίζει

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την πρόσφατη τοποθέτησή σας και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο που αναλάβατε, το οποίο ελπίζουμε να συνεχίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με εκτίμηση,

Αλεβιζοπούλου Αφροδίτη
Ανδριοπούλου Ιωάννα- Μαρία
Αντωνίου Ασημίνα
Δημακοπούλου Αντιγόνη
Καββαδά Γεωργία
Κολοκοτσά Πηνελόπη
Κουρκουμέλη Ζωή
Κουρλιούρου Φωτεινή
Κρόκου Γεωργία- Γιασμίν
Νιφόρα Ελένη
Ντότσικα Μαρία- Ρομπέρτα
Παπαδοπούλου Αικατερίνη
Πεφάνη Ειρήνη Κλειώ
Τσίχλα Γεωργία
Χριστοφή Νικολέττα
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας
Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕ.ΣΥ.Θ)

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: