ΤΗΛΕΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ (Β’ μέρος)

ΤΗΛΕΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ (Β’ μέρος)

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.) συναισθανόμενος τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι θεατρολόγοι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να ανταποκριθούν στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής εν μέσω Covid-19, διοργάνωσε στις αρχές του Ιανουαρίου 2021 ένα τηλεσεμινάριο με στόχο την αλληλεκπαίδευση. Στο σεμινάριο αυτό συμμετείχαν πολλοί θεατρολόγοι, επιλέγοντας να περιγράψουν και μια δική τους ιδέα. Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε με την καταγραφή των ιδεών και την αποστολή τους στους συμμετέχοντες στη δίωρη τηλεσυνάντηση. Η επιτυχία της πρώτης συνάντησης αλλά και το αίτημα επανάληψής της από πολλούς συναδέλφους που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, μας οδήγησε στη σκέψη να πραγματοποιήσουμε και μια δεύτερη συνάντηση. Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 11:00-13:00 σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε κι εσείς σε αυτή τη δράση.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να στείλουν ένα email με το ονοματεπώνυμό τους και τον τίτλο «Τηλεσεμινάριο» στο contact@pesyth.com. Όσοι απόφοιτοι του Τμήματος Θεάτρου Θεσσαλονίκης επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούμε να στείλετε τις αντίστοιχες πληροφορίες στον Σύλλογο Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζουμε, προκειμένου να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία εποικοδομητικά, είναι απαραίτητο να έχετε σκεφτεί μια δράση από αυτές που εφαρμόζετε ήδη στις σχολικές τάξεις και να την περιγράψετε στην ομάδα συμμετεχόντων της τηλεδιάσκεψης. Στόχος είναι να ανταλλάξουμε ιδέες, να βρούμε πρακτικές λύσεις, να βοηθήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς μας, νεότερους και έμπειρους, χωρίς καμία διάθεση κριτικής. Προτείνουμε σύντομες παρουσιάσεις ώστε να πάρουν το λόγο όσοι περισσότεροι συνάδελφοι επιθυμούν (κατά την πρώτη συνάντηση, κάθε συμμετέχων είχε στη διάθεσή του 3-4 λεπτά).

Επειδή η Πολιτεία αναμένεται ανά πάσα στιγμή να ανακοινώσει το κλείσιμο των σχολικών μονάδων (Δημοτικά σχολεία), οι ιδέες που θα ανταλλάξουμε αφορούν είτε τη δια ζώσης είτε τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Όπως και να ‘χει, οι περιορισμοί από τον ΕΟΔΥ (χρήση μάσκας, αποστάσεις, όχι ανταλλαγές αντικειμένων, μάθημα από υπολογιστή κ.ά.) δυσχεραίνουν το εκπαιδευτικό έργο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν απαντητικό email στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο το βράδυ του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου 2021 με τον σύνδεσμο που αντιστοιχεί στο δωμάτιο της πλατφόρμας (Webex) που θα διεξαχθεί η τηλεδιάσκεψη.

Προαιρετικά, στο τέλος της συνάντησης όσοι επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν και να συζητήσουμε για τα εκπαιδευτικά θέματα (επικείμενοι διορισμοί, κατανομή των θέσεων, κλπ.).

Και αυτό το τηλεσεμινάριο «Μέλη για τα Μέλη» συνδιοργανώνεται και από το Σύλλογο Αποφοίτων του Τμήματος Θεάτρου Θεσσαλονίκης.

Καλή Δύναμη!

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων
Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου Θεσσαλονίκης

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: