ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ (11.02.2021)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ (11.02.2021)

Μαζική ήταν η συμμετοχή καλλιτεχνών και εργαζόμενων στο χώρο του Θεάματος και Ακροάματος, στην Καλλιτεχνική Κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/2 μετά από σχετικό κάλεσμα πλήθους σωματείων από το χώρο του Πολιτισμού, με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (Π.Μ.Σ), απαιτώντας την ουσιαστική ενίσχυση του καταρρακωμένου εισοδήματός τους και την απόσυρση του νέου «τρομονόμου» που επιδιώκεται να επιβληθεί στο σύνολο του οπτικοακουστικού χώρου.

Πρώτη στάση ήταν στο υπουργείο Εργασίας. Εκεί, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα εργασίας, κα. Στρατινάκη. Έκπληξη προκάλεσε στους αντιπροσώπους η στάση που κράτησαν στη συνάντηση οι παράγοντες του Υπ. Εργασίας, καθώς όπως δήλωσαν οι πρώτοι, ήταν πολύ θετική σε αντίθεση με προηγούμενες φορές. Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των χιλιάδων διαδηλωτών και υπογραφών που μάζεψε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (πάνω από 8.000 μέχρι στιγμής) αναγκάστηκε σε έναν διπλωματικό ελιγμό. Συγκεκριμένα θέλησε να τροποποιήσει το άρθρο 8, αλλάζοντας κάποιες λέξεις, ώστε να μην παραπέμπει απευθείας στις διατάξεις του ευρωπαϊκού “τρομονόμου”. Η ουσία όμως της λογοκρισίας παραμένει η ίδια! Με βάση το τροποποιημένο άρθρο απαγορεύεται το οπτικοακουστικό υλικό “ να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος εναντίων ομάδας ανθρώπων ή μέλους ομάδας”.

“Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης δεν μας πείθουν”, απάντησαν δυνατά οι διαδηλωτές και συνέχισαν την πορεία προς τη Βουλή, όπου κατέθεσαν ψήφισμα, απαιτώντας εδώ και τώρα να αποσυρθούν οι διατάξεις που επιβάλλουν “ τρομονόμο” στον οπτικοακουστικό χώρο.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τρίτη 16/2 -μέρα συζήτησης του ν/σ Λιβανίου- στις 12:00 μ.μ , στα Προπύλαια. Πιο μαζικά και οργανωμένα να εμποδίσουν οποιαδήποτε σκέψη για έλεγχο στο περιεχόμενο της Τέχνης, στο περιεχόμενο στης σκέψης και της έκφρασης!

Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;
Μπ. Μπρεχτ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: