ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10/6

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10/6

Αγαπητές Συναδέλφισσες, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου, ψηφίζεται ένα ακόμη κατάπτυστο αντεργατικό νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που ακολουθεί τη συνταγή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων: απεμπόληση εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αιματηρούς αγώνες, ελαστικότερη εργασία κι ακόμη πιο ελαστική απασχόληση, πιο αδύναμη και δυσχερής θέση για τους εργαζόμενους τόσο όσο προς τις συνθήκες της εργασίας τους όσο κι ως προς τη διαπραγματευτική τους ικανότητα, με αποτέλεσμα η ανασφάλεια να μεγαλώνει και το βλέμμα για τις καλύτερες μέρες να στρέφεται όλο και περισσότερο στο παρελθόν.

Οι επαίσχυντες αλλαγές στα βασικά τους σημεία είναι σε όλους/ες σας γνωστές. Όπως γνωστά σας είναι και τα μοναδικής έμπνευσης επιχειρήματα από πλευράς αρμόδιου Υπουργού, για ευτυχισμένες μητέρες που θα περνάνε ένα όμορφο παρασκευοσαββατοκύριακο με τα παιδιά τους και χαρούμενους εργαζόμενους που θα έχουν τη δυνατότητα εκτός της δουλειάς τους, να μαζεύουν και τις ελιές τους χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στην εργασία τους.

Τα επιχειρήματα μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν…

Οι συνέπειες όμως αυτού του εξωφρενικού νομοσχεδίου, θα αφήσουν το έντονο αποτύπωμά τους για πολλά χρόνια, χαράζοντας επί της ουσίας ένα εντελώς νέο εργασιακό τοπίο στο οποίο δεν θα υπάρχει επιστροφή.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Απευθυνόμαστε στην προσωπική κρίση του καθενός από εσάς και σας καλούμε να εκφράσετε με δυναμικό τρόπο την αντίθεση και την αντίδρασή σας στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί. Διακονούμε μια Τέχνη που επιδιώκει έναν κόσμο καλύτερο και δικαιότερο, μια Τέχνη που στο επίκεντρο είναι η αφύπνιση της κοινωνίας και των πολιτών της. Ας το δείξουμε αυτό και έξω από τους χώρους εργασίας μας, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: