ΤΡΑΥΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΤΡΑΥΜΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ

ΤΡΑΥΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΤΡΑΥΜΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ

Η προτελευταία συνάντηση των εκδηλώσεων «Θέατρο-Τραύμα-Θεραπεία» είναι αφιερωμένη στην παράσταση του έργου «Πόρτες» της Χρύσας Σπηλιώτη που παρουσιάστηκε από μέλη της κοινότητας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 το Φεστιβάλ Αναλόγιο, που οργανώνει αδιάλειπτα από το 2005 η Σίσσυ Παπαθανασίου, διοργάνωσε ένα ολονύκτιο αφιέρωμα –μια αγρύπνια– για τη Χρύσα Σπηλιώτη, επιθυμώντας να απαλύνει το τραύμα που άφησε ο αναπάντεχος και άδικος χαμός της. Το αφιέρωμα επιμελήθηκε η Ναταλία Κατσού και σε αυτό παρουσιάστηκαν όλα τα πολυπρόσωπα έργα της συγγραφέως σκηνοθετημένα από επτά γυναίκες σκηνοθέτιδες.

Από τα επτά έργα της, οι Πόρτες ψηλαφίζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία το τραύμα που μπορεί να αφήσει η συναισθηματική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Η Μιχαέλα Αντωνίου, σκηνοθέτις της παράστασης και μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης, Λίνο Αρσένη, Κωνσταντίνο Μαρούγκα και Αγγελική Στρατάκη, και τη βοηθό σκηνοθέτη, Ίλια Γιακουμάκη, όλοι φοιτητές του Τμήματος, μιλάνε για τον τρόπο που προσέγγισαν το κείμενο, τη σκηνική παρουσίαση της διαδικασίας της ψυχανάλυσης, το τραύμα που χάραξε τη ζωή των ηρώων της παράστασης, τα στάδια των δοκιμών και την παράσταση, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αναλόγιο αλλά και για οκτώ ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Σταθμός.

Θα μιλήσουν οι:
Σίσσυ Παπαθανασίου
Μιχαέλα Αντωνίου
Λίνος Αρσένης
Κωνσταντίνος Μαρούγκας
Αγγελική Στρατάκη
Ίλια Γιακουμάκη
Παρέμβαση θα κάνει η Ναταλία Κατσού

Kυριακή 13 Ιουνίου 2021
Ώρα: 12:00

Σύνδεσμος YouTube: https://youtu.be/1oILaBQArPI

Μια πρωτοβουλία του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ υπό την αιγίδα της Φιλοσοφικής Σχολής και την υποστήριξη των εκδόσεων Αρμός. Χορηγός επικοινωνίας: Λογοτεχνικό περιοδικό Φρέαρ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: