Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση του Π.Ε.ΣΥ.Θ. στο Υπουργείο Παιδείας (17.2.2022)

Δελτίο Τύπου – Ανακοίνωση για την κινητοποίηση του Π.Ε.ΣΥ.Θ. στο Υπουργείο Παιδείας (17.2.2022)

Την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων στο ΥΠΑΙΘ, με κύρια αιτήματα την κάλυψη όλων των κενών και την επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής.

Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν με το μέρος μας, παραμείναμε πολλή ώρα έξω από τις κλειστές πόρτες ζητώντας συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου, κ. Κόπτση, ώστε να πάρουμε απαντήσεις στα αιτήματά μας, τα οποία είχαν τεθεί τη Δευτέρα σε τηλεδιάσκεψη που είχαμε με συμβούλους του, χωρίς βεβαίως να έχουν απαντηθεί. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι στην τηλεδιάσκεψη εστιάσαμε στα εξής:

• Στο σοβαρότατο ζήτημα της ανεργίας των 200 συναδέλφων μας, οι οποίοι εργάζονταν χρόνια στην εκπαίδευση και φέτος παραμένουν απολυμένοι.
• Στα οργανικά κενά στην Α’βάθμια και στη Β’βάθμια εκπαίδευση, για τα οποία ζητήσαμε να καταγραφούν και να αποδοθούν σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.
• Στην ανάγκη επαναφοράς του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στις Ε’ και ΣΤ’ τάξεις και στη διάχυση του μαθήματος στη Β᾽βάθμια Εκπαίδευση.
• Στην ανάγκη σύστασης κι άλλων οργανικών θέσεων για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών.
• Στο ζήτημα της προτεραιοποίησης των κενών που αφήνει σχολεία χωρίς θεατρολόγους και ταλαιπωρεί άδικα και αναίτια τους συναδέλφους μας.
• Στο απαράδεκτο καθεστώς των αναθέσεων.
• Στο ζήτημα της υπηρέτησης της οργανικής για 1 έτος και όχι για 2 για τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας.

Παρ᾽ όλο που από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας κατέστη σαφής η πρόθεση να μη δουν κανέναν, επιμείναμε παραμένοντας εκεί, για να πάρουμε την απάντηση πως μόνο με προγραμματισμένη συνάντηση μπορούν να μας δουν και μας προέτρεψαν να απευθύνουμε αίτημα συνάντησης (!). Φυσικά απαντήσαμε ότι το έχουμε απευθύνει πολλάκις, γραπτώς και τηλεφωνικώς, και τονίσαμε ότι η άρνησή τους ισοδυναμεί με απαξίωση για τους άνεργους συναδέλφους μας, τον Σύλλογο και τα Σωματεία μας. Εντέλει, και επειδή ήμασταν αποφασισμένοι/ες να μην αποχωρήσουμε εάν δεν λαμβάναμε τη δέσμευση ότι θα μας δεχθούν ώστε να πάρουμε κάποιες απαντήσεις, δεσμεύθηκαν ότι ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, κ. Κόπτσης, θα μας δει μέσω τηλεδιάσκεψης την επόμενη Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου.

Η δυναμική στήριξη των Σωματείων μας, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό μας, μας δίνει δύναμη και ελπίδα. Αποδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε στις διεκδικήσεις μας και να σταθούμε απέναντι στην αδικία.

Ως ΔΣ του Π.Ε.ΣΥ.Θ., αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά:

Τους ΣΕΠΕ που μας στήριξαν με κάλεσμα συμμετοχής, διευκολυντικές στάσεις εργασίας και με την παρουσία εκπροσώπων τους: Ρόζα Ιμβριώτη, Δημήτρης Γληνός, Αθηνά, Α´ Αθηνών, Ο Αριστοτέλης, Νίκος Πλουμπίδης, Ο Θουκυδίδης, Μιχάλης Παπαμαύρος, Γεώργιος Σεφέρης, Ο Περικλής, Έλλη Αλεξίου, Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας, Ο Σωκράτης, Κώστας Σωτηρίου, Αλέξανδρος Δελμούζος, Κώστας Βάρναλης, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Διονύσιος Σολωμός.

Τις Β᾽ ΕΛΜΕ Πειραιά και ΕΛΜΕ Ημαθίας που προκήρυξαν διευκολυντικές στάσεις.

Τους ΣΕΠΕ που μας στήριξαν με ψηφίσματα συμπαράστασης: Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Ορεστιάδας, Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου, καθώς και τις ΕΛΜΕ Εύβοιας και Λήμνου που εξέδωσαν επίσης ψήφισμα συμπαράστασης.

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.), που απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτοβουλία που αναλάβαμε ως Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.), εκπρόσωποι της οποίας παρευρέθησαν στη διαμαρτυρία.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τους θεατρολόγους του Νομού Ρεθύμνης, που στήριξαν την παράσταση διαμαρτυρίας μας, με παράλληλη δράση στη Μεγάλη Πόρτα του Ρεθύμνου την ίδια μέρα και ώρα.

Στιγμιότυπο από δρώμενο θεατρολόγων του Νομού Ρεθύμνης, την ίδια μέρα και ώρα με τη διαμαρτυρία του Π.Ε.ΣΥ.Θ. στο Υπουργείο Παιδείας.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: