ΔΤ ΠΕΣΥΘ για την απεργία της 15/02/2023

ΔΤ ΠΕΣΥΘ για την απεργία της 15/02/2023

17/02/2023
Αρ. Πρωτ.: 2281

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαζική και δυναμική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023. Οι εκπαιδευτικοί της Αττικής έδωσαν το «παρών» και φώναξαν ενάντια στην αξιολόγηση, ενάντια στο νέο σχολείο που επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλει. Και ο ΠΕΣΥΘ με μέλη και πανό ακολούθησαν την πορεία. Η αξιολόγηση δεν τρομάζει τους -«τεμπέληδες» κατά τα άλλα- εκπαιδευτικούς, όπως θέλουν να διαρρέουν μερικοί.

Οι εκπαιδευτικοί αγωνιούν για το σχολείο που έρχεται μέσω της αξιολόγησης: ένα σχολείο που θα ψάχνει για χορηγίες, θα κατατάσσει σχολικές μονάδες, εκπαιδευτικούς και μαθητές, θα επιβραβεύει και θα τιμωρεί, ανάλογα με τις διαθέσεις της εκάστοτε προϊστάμενης εξουσίας. Ήταν συγκινητική η παρουσία πολλών εκπαιδευτικών, συναντήσαμε συναδέλφους από σχολικές μονάδες που εργαζόμαστε τώρα ή παλιότερα, ενώσαμε τη φωνή μας απέναντι στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ που δεν «βλέπει» τη σύσσωμη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά αναγνωρίζει μόνο συνδικαλιστές ανάμεσα στο πλήθος.

Εντύπωση, τέλος, μας έκανε η θλιβερή διαπίστωση ότι δεν είδαμε τηλεοπτικούς φακούς να καταγράφουν τα γεγονότα, τη μαζική προσέλευση και συμμετοχή, τον παλμό της πορείας. Ίσως «παίξει» σαν είδηση μόνο ότι είχαμε «άλλη μια μέρα ταλαιπωρίας για τους οδηγούς της Αθήνας, με το κέντρο κλειστό, εξαιτίας των εκπαιδευτικών».

Μακάρι να βλέπανε όλοι αυτοί ότι οι φόβοι μας εγείρονται ακριβώς γι’ αυτό: για το μέλλον των παιδιών μας, για τους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας! Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συμμετοχή θεατρολόγων σε πορείες ανά την επικράτεια.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις πορείες ανά την επικράτεια:

Αθήνα, με το πανό του ΠΕΣΥΘ
Πάτρα
Πάτρα
Πύργος Ηλείας

[Θα προστεθούν κι άλλες φωτογραφίες σύντομα / στείλτε αν θέλετε στο contact@pesyth.com]

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: