Π.Ε.ΣΥ.Θ.: 8 Μαρτίου – Όχι στη συγκάλυψη της δολοφονίας στα Τέμπη!

Π.Ε.ΣΥ.Θ.: 8 Μαρτίου – Όχι στη συγκάλυψη της δολοφονίας στα Τέμπη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ένα ακόμη συλλογικό τραύμα εξελίσσεται από την περασμένη εβδομάδα στις ψυχές όλων μας. Για τη σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής τόσων φοιτητών και νέων ανθρώπων δεν έφταιγε «η κακιά η ώρα», δεν ήταν συγκυρία, δεν ήταν ένα «ανθρώπινο λάθος». Δεν είναι τώρα ο χρόνος της απόδοσης ευθυνών, ούτε και θα προβούμε εμείς στη διαδικασία αυτή. Το σίγουρο όμως είναι πως μετά και από αυτή τη μεγάλη τραγωδία, τίθεται σε εφαρμογή, όπως κάθε φορά, με τη βοήθεια και μερίδας των ΜΜΕ, το σχέδιο συγκάλυψης όσων φέρουν την ευθύνη για μια πληθώρα εγκληματικών λαθών που συντελέστηκαν όλα αυτά τα χρόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Τι θα αλλάξει αλήθεια τώρα, μετά το πένθος των αδόκητων θανάτων στις γραμμές του τρένου στα Τέμπη; Σε κάθε καταστροφή που θρηνούμε νεκρούς, επιστρέφουμε στη μόνιμη επωδό: το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο, θα πέσουν κεφάλια, θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, θα εξυγιανθεί ο εμπλεκόμενος φορέας, μέχρι το επόμενο… «ανθρώπινο λάθος»!

Αυτή είναι η σκοτεινή, άλλη όψη της κατά τα άλλα ψηφιακής Ελλάδας 2.0;

Αυτό είναι το σύγχρονο κράτος του 2023, που εγγυάται για την ασφάλεια των μεταφορών;

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 απεργούμε από την εργασία μας και διαδηλώνουμε στους δρόμους! Ο ΠΕΣΥΘ καλεί σε κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια! Μαζί με όλες και όλους! Τι θα παραδώσουμε στη νέα γενιά, εκτός από φέρετρα;

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

Σημείωση: Η φωτογραφία αποτελεί στιγμιότυπο σιωπηλής διαμαρτυρίας μαθητ(ρι)ών στις 06.03.2023 στον προαύλιο χώρο του Μουσικού σχολείου Λαμίας, με κεντρικό σύνθημα σχηματισμένο από σχολικές τσάντες «ΟΡΓΗ ΟΧΙ ΣΙΩΠΗ», ενώ αναρτήθηκε και πανό με σύνθημα «Η ΚΑΚΙΑ Η (Χ)ΩΡΑ».

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: