ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ 20/5/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ Υ.ΠΑΙ.Θ. στις 20.05.2020

Σήμερα, Τετάρτη 20/5, ύστερα από κάλεσμα του Π.Ε.ΣΥ.Θ., πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας το δρώμενο διαμαρτυρίας «Η Παιδεία στην Εντατική».

Συγκεντρωθήκαμε και συμμετείχαμε αρκετοί συνάδελφοι, χρησιμοποιώντας έτσι το καλύτερο μέσον που διαθέτουμε, την Τέχνη και τη Δράση για να διαμαρτυρηθούμε για το πολυνομοσχέδιο και για το χρόνιο εμπαιγμό των αναπληρωτών. Στη συγκέντρωση βρέθηκε μαζί μας και μας στήριξε ο κ. Δημήτρης Πολυχρονιάδης από τον Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου.

Χωρίς αναισθησία προχωρήσαμε στην χειρουργική επέμβαση της Παιδείας και αφαιρέσαμε πολύχρωμα πλακάτ με αρκετά σημαντικά κομμάτια της (ολιγομελή τμήματα, προσωπικά δεδομένα, τέχνη και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην πρόσβασή της, οργανικές θέσεις, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κ.α.). Η εξέταση και η κακή μεταχείρισή της συνεχίστηκε από πολλούς γιατρούς, διαμελίζοντας την ουσία της και ρίχνοντάς την σε κώμα. Σαστίσαμε βλέποντας ότι δεν αντέχει και προσπαθήσαμε να την επαναφέρουμε αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά μόνο ο αγώνας για επιστροφή των σημαντικών ζωτικών οργάνων που είχαν ήδη αφαιρεθεί.

Το δρώμενο θα έμοιαζε με σουρεαλιστικό σενάριο αν δεν είχαμε βιώσει συνάδελφοι, όλα αυτά τα χρόνια, τον εμπαιγμό από κάθε Υπουργό Παιδείας που θέλει να αφήσει το στίγμα του, προσπαθώντας να αλλάξει ριζικά το εκπαιδευτικό σύστημα. Όχι μόνο δεν βρίσκουν τη «θεραπεία» αλλά κάθε φορά αφαιρούν ζωτικά όργανα της εκπαίδευσης με αποτέλεσμα τα προβλήματα να γίνονται περισσότερα και μεγαλύτερα. Αδιοριστία, εργασιακή ανασφάλεια, ελαστική εργασία, ανεργία, αυξομείωση ωρών διδακτικών αντικειμένων, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, τάξεις με μεγάλο αριθμό μαθητών, μετακινήσεις, εμπαιγμός αναπληρωτών, υποδομές, είναι λίγα από τα τόσα προβλήματα που χρειάζονται λύσεις και όχι μπαλώματα.

Συνάδελφοι, το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί!

Είναι αυτονόητο πως ο καλύτερος «γιατρός» για την παιδεία είναι ο εκπαιδευτικός. Θεωρούμε επιβεβλημένο τον διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Όταν αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τα δικά μας αλλά και των μαθητών μας.

Συνεχίζουμε!
Επιμένουμε!
Με κινητοποιήσεις και δρώμενα!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: