ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 19.05.2020
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19–05–2020 νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με σημείο συνάντησης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ όπως ήταν φυσικό ήταν πάλι εκεί, με την παρουσία του Δ.Σ και μελών του, ενώνοντας για ακόμη μία φορά τη φωνή του με τους Εικαστικούς και το πανό της ΕΝΕΚΕΜ.
Στο συλλαλητήριο που οργανώθηκε από την ΔΟΕ και την ΟΙΕΛΕ, συμμετείχαν πλήθος πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων, σύλλογοι εκπαιδευτικών, σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και πολλοί φοιτητές. Τα αιτήματα που κυριάρχησαν κι εκφράστηκαν με συνθήματα, ήταν η απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου κι η μη αποδοχή της χρήσης της κάμερας στις σχολικές αίθουσες.
Αξίζει να αναφέρουμε πως παρόλο που το συλλαλητήριο συγκέντρωσε αριθμητικά λιγότερο κόσμο σε σχέση με αυτό της προηγούμενης βδομάδας, ήταν πολύ πιο ορμητικό σε παλμό κι ένταση.
Πολύ γνωστό ειδησεογραφικό site ζήτησε δήλωση από τον έφορο Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου μας Χρίστο Παγκαλιά, την οποία και σας παραθέτουμε μαζί με φωτογραφικό υλικό από το συλλαλητήριο.



Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι επόμενες εβδομάδες καταλαβαίνουμε ότι είναι κρίσιμες. Η παρουσία όλων μας στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, βάζει φρένο σε όσα αντιεκπαιδευτικά, αντιεπιστημονικά κι αντικοινωνικά επιχειρούνται.
Τίποτα δεν μας χαρίζεται.
Τίποτα δεν κερδίζεται εξ’ αποστάσεως…
Να είμαστε όλοι εκεί!
Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων