ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 17/5/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,

η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση της Επιτροπής Πολιτισμού την Κυριακή 17/05/2020 είναι γεγονός! Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του ΠΕΣΥΘ που είτε την παρακολούθησαν είτε συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση. Χαρήκαμε πολύ που είδαμε συναδέλφους από τα παλιά, αλλά και νέους.

Σε αυτή την πολύ όμορφη συζήτηση καλωσορίσαμε μέλη μας από την Κρήτη, τη Φλώρινα, τη Θεσσαλονίκη, τη Δονούσα, την Αθήνα, καθώς οι έκτακτες καταστάσεις μας επέτρεψαν να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και να επεκταθούμε πέραν των αθηναϊκών ορίων.

Μιλήσαμε:

• για το πώς περάσαμε στην καραντίνα και τα συναισθήματα που μας δημιούργησε.

• για τις διαδικτυακές προβολές θεατρικών παραστάσεων, για το πόσο έλειψε η ζωντανή σχέση σκηνής – πλατείας και τη “φυλακή” του βλέμματος του θεατή στο βλέμμα της κάμερας.

• για τις ευκαιρίες που κάποιοι βρήκαν για ξεκούραση, κάποιοι άλλοι για μελέτη.• για τις καινούργιες συνθήκες που διαμορφώνονται στο Θέατρο, τόσο σε καλλιτεχνικό όσο κι εργασιακό επίπεδο.

• για το πως βρήκε η κρίση ένα από τα πιο δραστήρια θέατρα της Αθήνας • για τον αντίκτυπο της κρίσης στον μεγαλύτερο οδηγό θεαμάτων της πρωτεύουσας.

• για την απουσία της ειδικότητας του Θεατρολόγου/Δραματολόγου από το Μητρώο Καλλιτεχνών του ΥΠ.ΠΟ.• για διαδικτυακές πρόβες και διδασκαλίες.

• για άνοιγμα δράσεων του Συλλόγου και των επιτροπών εκτός Αθήνας.

Ακούσαμε επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συναδέλφους:

• να μας μαρτυρούν τη μεγάλη βοήθεια που πήραν μαθητές ειδικών δεξιοτήτων, με την αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων. Όλα αυτά σε ένα μικρό νησί άγονης γραμμής του Αιγαίου!

• να μας περιγράφουν την κατάρρευση ενός τεράστιου πολιτιστικού οργανισμού στην Αμερική και τους κλυδωνισμούς που θα επιφέρει.

Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. πάντως όπως ενημερωθήκαμε δια στόματος της Προέδρου Ανθής Κοντορούση, βρήκε την ευκαιρία να οργανώσει το site του, να προχωρήσει τη διαδικασία έκδοσης των ηλεκτρονικών πρακτικών του Β’ Πανελληνίου Θεατρολογικού Συνεδρίου (2012 – Μετανάστες και πρόσφυγες στη σύγχρονη δραματουργία και τη σκηνική πράξη), αλλά και να συνεργαστεί με το νεοσύστατο Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ, η πρώτη δράση του οποίου έχει μεταφερθεί για τον Σεπτέμβριο.

(https://documentarytheatre.com/).

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για τη συμμετοχή σας κι ελπίζουμε να ευχαριστηθήκατε τη συνάντησή μας όσο κι εμείς.

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: