Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Η Θεατρική Αγωγή υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (Δελτίο Τύπου)

Με μεγάλη επιτυχία, τη συμμετοχή πολλών θεατρολόγων από όλη τη χώρα και σ’ ένα κλίμα ιδιαίτερα ζεστό, φιλικό και συναδελφικό, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 στο πλαίσιο του θεσμού ΑΛΛΗΛΟΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ και των σεμιναρίων ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ, διαδικτυακή επιμόρφωση με θέμα: «Η Θεατρική Αγωγή υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Η επιμόρφωση ήταν μια πρωτοβουλία του Π.Ε.ΣΥ.Θ. και του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Θεάτρου Θεσσαλονίκης. Το μέλος μας Χρήστος Θεοχαρόπουλος αποδείχθηκε ικανότατος οικοδεσπότης όχι μόνο γιατί τήρησε όλα τα πρωτόκολλα, αλλά και γιατί κατάφερε να προσδώσει έναν υψηλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της ημερίδας. Έδωσε αρχικά το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό στην Χρυσάνθη Βουδούρη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου Θεσσαλονίκης. Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Γραμματέας του Συλλόγου, Κώστας Χατζηκώστας. Οι χαιρετισμοί ολοκληρώθηκαν με το μήνυμα της Προέδρου του Π.Ε.ΣΥ.Θ. Ανθής Κοντορούση.

Ανθή Κοντορούση
Χρυσάνθη Βουδούρη

Εν συνεχεία, ο λόγος δόθηκε στους συναδέλφους, οι οποίοι στο χρονικό όριο των τεσσάρων λεπτών, παρουσίασαν στους υπολοίπους δράσεις που κατά τη γνώμη τους είχαν εξαιρετική απήχηση στους μαθητές τους κατά τη διάρκεια της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, αγγίζοντας τα 55 άτομα κι ακούστηκαν πάρα πολύ ωραίες ιδέες που είτε αυτούσιες είτε με παραλλαγές, είμαστε βέβαιοι ότι πλουτίζουν την προσωπική σκευή όλων μας.

Στα θετικά της διοργάνωσης, η σκέψη να καταγράφονται όλες οι ιδέες των συναδέλφων από την αντιπρόεδρο του Π.Ε.ΣΥ.Θ. Βιβή Κοψιά, ώστε να αποσταλούν σύντομα στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.

Ιδιαίτερα συγκινητικές οι ευχαριστίες συναδέλφων από μακρινές περιοχές, οι οποίοι με τέτοιες δράσεις νιώθουν να συσφίγγουν οι σχέσεις μεταξύ μας. Τους ευχαριστούμε πολύ και για τα καλά τους λόγια και για τη συμμετοχή τους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι την τεχνολογία θα την αξιοποιήσουμε ώστε να τους κάνουμε να νιώθουν κοντά μας.

Λίγο πριν το κλείσιμο, όσα μέλη επιθυμούσαν άνοιξαν τις κάμερες και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία μέσα από την πλατφόρμα!

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ευχή να καταφέρουμε όλοι μας να συναντηθούμε το καλοκαίρι από κοντά στο θέατρο, στο γνώριμο χώρο μας, είτε είναι η Επίδαυρος είτε οι Δελφοί ή οπουδήποτε αλλού αναπνέει η Τέχνη μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς για μια καλύτερη χρονιά!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: