ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ: ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ… ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ;

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ:
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ… ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ;

Η παρούσα επιστολή επέχει «θέση διαμαρτυρίας», μιας και οι συγκεντρώσεις δια ζώσης έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενδεχομένως να επιφέρουν πρόστιμο 300€, περίπου δηλαδή όσο ένα μηνιάτικο αναπληρωτή εκπαιδευτικού κατά τους θερινούς μήνες της απόλυσής του. Ξέρετε, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουμε συνηθίσει να ακούμε ιστορίες διορισμένων για τα «ένα ή δύο το πολύ χρόνια που υπηρέτησαν κάπου μακριά και κατόπιν τοποθετήθηκαν σε οργανικές θέσεις». Δυστυχώς, οι τελευταίες κυβερνήσεις συνεχίζουν τον εμπαιγμό ανθρώπων σαν κι εμάς που εργάζονται σταθερά στην εκπαίδευση, σχεδόν εικοσαετία κάποιοι, και αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό! Έχουμε μαζέψει τεράστια προϋπηρεσία, εργαζόμαστε οργώνοντας την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, έχουμε «αλληλοφαγωθεί» στις πρόσφατες αλλαγές των πινάκων κατάταξης με το περιβόητο «προσοντολόγιο» και τώρα μάς σερβίρεται από το αρμόδιο Υπουργείο το τελευταίο πιάτο: οι οργανικές θέσεις! Μόνο που εδώ απ’ ό,τι φαίνεται θα επικρατήσουν εκείνοι που έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας, οι πιο γρήγοροι ή εκείνοι που έχουν ήδη «κάνει κράτηση» απ’ το τηλέφωνο ή από την επίσκεψής του στο «εστιατόριο» των οργανικών θέσεων στο κτίσμα του Αμαρουσίου.

Στο τραπέζι έπεσε από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και η λέξη «ισοκατανομή», ώστε να απορροφηθούν εκπαιδευτικοί από κάθε κλάδο κατ’ αναλογία ως προς τον αριθμό προσλήψεων της Α’ φάσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ποιο είναι άραγε το κράτος δικαίου; Εκείνο που φροντίζει για την ίση κατανομή των θέσεων, δίνοντας ταυτόχρονα σε κάθε κλάδο την αξία και τη χρησιμότητα που έχει μέσα στους κόλπους της Εκπαίδευσης ή αντίθετα εκείνο που δημιουργεί «πρωτεύοντες» και «δευτερεύοντες» κλάδους; Μόνο μη μας πείτε ότι διδάσκουμε «δευτερεύοντα» μαθήματα, γιατί όλα τα μαθήματα έχουν πολύτιμη αξία για τους μαθητές. Άλλωστε, οι μόνιμοι θεατρολόγοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και τα σχολεία είναι άδεια από εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής στην Ελλάδα. Λίγο πριν την ανακοίνωση του αριθμού διορισμών ανά κλάδο, ως εκπαιδευτικοί νιώθουμε πως έχουμε χάσει πια την εμπιστοσύνη μας απέναντι στη δικαιοσύνη που η τωρινή κυβέρνηση διατρανώνει πως διακατέχεται. Αναμένουμε με την ΚΥΑ την ίση και κατ’ αναλογία κατανομή των θέσεων σε κάθε κλάδο, χωρίς «σημαντικές» και «ασήμαντες» εκπαιδευτικές ανάγκες!

Διαφορετικά, εν γνώσει σας, δομείτε και δομείται ένα Σχολείο διαφορετικών ταχυτήτων, διαφορετικών «αναγκών», διαφορετικών προτεραιοτήτων. Μακάρι να μην επιβεβαιωθούν οι φήμες και οι αριθμοί που έρχονται στα αυτιά μας!

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: