Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΚΑΛΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΚΑΛΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αθήνα, 15.4.21
Αρ. πρωτ: 2187

ΠΡΟΣ:
Σωματεία  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κοινοποίηση:
ΔΟΕ, ΟΛΜΕ

Θέμα:  Έκκληση για ισοκατανομή στους διορισμούς με σύσταση οργανικών θέσεων για τις κοινές ειδικότητες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Αγαπητοί μας συνάδελφοι,

Με την παρούσα μας επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε την αγωνία μας για την τύχη του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής αλλά και των αναπληρωτών Θεατρολόγων που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 18 συναπτά έτη, αναπληρώνοντας ουσιαστικά τους εαυτούς τους.

Δεν σας κρύβουμε ότι ανησυχούμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά διότι αν οι πληροφορίες που λαμβάνουμε για τους επικείμενους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση αποδειχθούν αληθείς, ο κλάδος μας θα κινδυνεύει με αφανισμό.

Για το λόγο αυτό, εμείς, οι συνάδελφοί σας, τα μέλη σας  κι οι συνοδοιπόροι  στους κοινούς αγώνες για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο, ζητάμε τη στήριξή σας στα αιτήματά μας, στήριξη που μας έδωσε η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της:

• Άμεση σύσταση οργανικών θέσεων για τον κλάδο μας και για τις κοινές ειδικότητες.

• Δίκαιη κατανομή στις δύο φάσεις διορισμών της Γενικής Αγωγής βάσει των πραγματικών αναγκών των σχολείων και της αναλογικότητας στις φάσεις προσλήψεων των αναπληρωτών. Με αυτό το συνδυαστικό κριτήριο εκτιμούμε ότι αποφεύγεται ο ορατός κίνδυνος, ιδίως για τους νεοπαγείς κλάδους, να αντιμετωπιστούν ως δευτερεύοντες και να  περιοριστούν σε ελάχιστους διορισμούς.

Ευχόμαστε ειλικρινά τα δίκαια κατά τη γνώμη μας αιτήματα, να τύχουν της προσοχής και της στήριξής σας. Ζητούμε την άμεση κινητοποίηση σας με δελτία τύπου, ανακοινώσεις στήριξης και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αν χρειαστεί.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του Π.Ε.ΣΥ.Θ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: