ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 21.5.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 21.5.2021

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Κλιμακώνοντας την πίεση στο Υπουργείο Παιδείας για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για σύσταση οργανικών θέσεων και ισοκατανομή στους διορισμούς, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 21 Μαΐου από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων και την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.

Το σκηνικό πια γνώριμο με τις πύλες κλειστές.

Πλήθος σωματείων, Π.Ε. στήριξαν το κάλεσμά μας, με τρίωρη στάση εργασίας Παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση Σύλλογοι και Ενώσεις Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων και συναδέλφων, εκπρόσωποι σωματείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και Ε.Λ.Μ.Ε., η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και το Συντονιστικό Αναπληρωτών.

Η νέα μας συνάντηση με τον Γραμματέα του Υπουργείου, Αλέξανδρο Κόπτση και παρά το επιτακτικό των ερωτήσεων μας, παρά την αναφορά μας στις ερωτήσεις ακόμα και κυβερνητικών βουλευτών, παρά την παραδοχή του πως τίθενται όντως ζητήματα, δεν πρόσφερε ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Η αναλγησία της κυβέρνησης αποκαλύπτεται ολοκληρωτικά. Στο παρά 5 της κατανομής μετρούν το πολιτικό κόστος, και παραγκωνίζουν εκπαιδευτικούς με 20ετή και πλέον προσφορά στα ελληνικά σχολεία.

Από μία κυβέρνηση  με  συντηρητικό πρόσημο, που ευνοεί τους σχολάρχες και τον ιδιωτικό τομέα δεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο. Ωθούν τους γονείς να αναζητήσουν ιδιωτικά τη δυνατότητα έκφρασης των παιδιών μέσω της  Τέχνης, να κατακτήσουν την πολυγλωσσία σε ιδιωτικά κέντρα, να μείνουν «αγράμματα» ψηφιακά.

Ακόμα και για την εισαγωγή στις Ανώτατες Σχολές Τέχνης (ΑΣΚΚΤ, Αρχιτεκτονικής, Γραφικών Τεχνών κ.α., καλούνται οι γονείς να αναζητήσουν εκτός δημόσιου Σχολείου την προετοιμασία των μαθητών για το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα του Σχεδίου.

Δεν υποχωρούμε, αγωνιζόμαστε!
Δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε!
Και θα βγούμε νικητές για το μέλλον των μαθητών μας!

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ)
Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.)

Πολύχρωμο και δυναμικό «παρών» έδωσαν οι εκπαιδευτικοί Αισθητικής Αγωγής του Νομού Καβάλας με το πανό τους: «Το σχολείο έχει ανάγκη τη δική του Μ.Ε.Θ.!!! Μουσική – Εικαστικά – Θέατρο»
Εξίσου δυναμικό «παρών» έδωσαν σε αντίστοιχη διαμαρτυρία εκπαιδευτικοί της Ξάνθης, όπως και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Η Ανθή Κοντορούση, ως Πρόεδρος του Π.Ε.ΣΥ.Θ., ενημερώνει για τη συνάντηση εντός του Υπουργείου Παιδείας με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κόπτση.
Η Τιτίκα Κουφοβασίλη, ως εκπρόσωπος της ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., ενημερώνει για τη συνάντηση εντός του Υπουργείου Παιδείας με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κόπτση.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: