Δελτίο Τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας του Π.Ε.ΣΥ.Θ. για τον αποκλεισμό Θεατρολόγων

Δελτίο Τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας του Π.Ε.ΣΥ.Θ. για τον αποκλεισμό Θεατρολόγων

20/07/2022
Αρ. Πρωτ.: 2246

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ.
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων έπειτα από τη δημοσιοποίηση της κατανομής ανά κλάδο των επικείμενων διορισμών στην Εκπαίδευση. Οι θεατρολόγοι αποκλείστηκαν εντελώς από τους διορισμούς στη Γενική Αγωγή και δόθηκε μόνο μία θέση στην Ειδική Αγωγή ύστερα από 20 χρόνια παρουσίας και σημαντικής προσφοράς στην εκπαίδευση. Με κενά Θεατρικής Αγωγής που καλύπτονται από 800 αναπληρωτές, 200 από τους οποίους έχουν μεγαλύτερη από 10ετή προϋπηρεσία, η αδικία είναι κατάφωρη και ανεξήγητη.

Παρευρέθησαν θεατρολόγοι από όλη την Ελλάδα και μας στήριξαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων Συλλόγων που μας στήριξαν εγγράφως, οι εκπρόσωποι από οκτώ ΣΕΠΕ (Γλυνός, Σωκράτης, Περικλής, Αμαρουσίου, Ρόζα Ιμβριώτη, Αριστοτέλης, Σεφέρης, Ηλιούπολης). Παρευρέθησαν ακόμη η συντονίστρια Θεατρικής Αγωγής Νοτίου Ελλάδας Νάγια Μποέμη και η διδάσκουσα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας, Ίλια Λακίδου.

Στο αίτημά μας να συναντηθούμε με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας, η απάντηση ήταν ότι απουσιάζουν όλοι (!) λόγω της πυρκαγιάς στην Πεντέλη και μας προέτρεψαν να κλείσουμε μία μελλοντική συνάντηση…

Εντέλει, ύστερα από αρκετές διαπραγματεύσεις, ο συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Παπακωνσταντίνου, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Π.Ε.ΣΥ.Θ. Βιβή Κοψιά, την εκπρόσωπο Θεατρολόγων Αχαΐας Δήμητρα Μπακοθανάση και την Πρόεδρο του ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», Θεοδώρα Δριμάλα. Εξηγήσαμε σε όλους τους τόνους και με όλα τα επιχειρήματα το άδικο της κατάστασης και προτείναμε άμεσες διορθωτικές κινήσεις, όπως τη διενέργεια πρόσθετων διορισμών για τον κλάδο μας και τους κλάδους της Αισθητικής Αγωγής εν γένει και βέβαια τη σύσταση όλων των οργανικών θέσεων των θεατρολόγων στο άμεσο μέλλον.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου κατέγραψε λεπτομερώς όλες μας τις θέσεις και τις προτάσεις, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό, με σκοπό να μεταφέρει τα αιτήματά μας στον Γενικό Γραμματέα κ. Κόπτση. Ζητήσαμε να δεσμευθεί ότι θα έχουμε σύντομα μία ξεκάθαρη απάντηση που θα αφορά λύσεις στο εδώ και το τώρα και όχι υποσχέσεις για το μέλλον.

Η επικοινωνία μας με το υπουργείο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και ελπίζουμε να μην είναι άκαρπη. Συνάδελφοι, ας είμαστε σε αναμονή. Αντλούμε δύναμη από το δίκαιο των αιτημάτων μας και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη θέση που αξίζει στο Θέατρο και στην Τέχνη γενικότερα στο δημόσιο σχολείο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: