Επιστολή Θεατρολόγων Κρήτης για τους μηδενικούς διορισμούς

Επιστολή Θεατρολόγων Κρήτης για τους μηδενικούς διορισμούς

Οι Θεατρολόγοι της Κρήτης επικοινώνησαν μια επιστολή για τους μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής για τη Γενική Εκπαίδευση. Την αναδημοσιεύουμε, όπως την παραλάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου μας στις 3 Αυγούστου 2022:

Μόλις έγινε η ανακοίνωση των διορισμών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ήταν όμως προκαταβολικά γνωστό ότι οι θεατρολόγοι ΠΕ.91.01, κλάδος με πολύχρονη παρουσία και συνεισφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έχουν στην ουσία αποκλειστεί. Είναι ο μοναδικός κλάδος στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με 1 μόλις οργανική θέση και μηδενικούς διορισμούς ενώ υπηρετούν πάνω από 800 αναπληρωτές, εκ των οποίων 200 με περισσότερα από δέκα συναπτά έτη, αναπληρώνοντας όλοι τους εαυτούς τους! Το 80% των εκπαιδευτικών της θεατρικής αγωγής είναι αναπληρωτές!

Η αγανάκτηση και η αίσθηση της αδικίας είναι μεγάλες.

Πρωτίστως οι μαθητές δεν θα διδάσκονται με σταθερότητα και ποιότητα ένα πολύτιμο μάθημα, του οποίου η αξία δεν φαίνεται να αναγνωρίζεται από την Πολιτεία. Όμως και σε επίπεδο εκπαιδευτικών, ο διορισμός είναι μία ελάχιστη εργασιακή ασφάλεια, εργαζομένων υψηλής κατάρτισης, με επιμονή και αγάπη στο αντικείμενό τους, παρά τις χαμηλές αμοιβές και τις αντίξοες συνθήκες, μετά από ομηρία χρονών!

Το αίτημα του ΠΕΣΥΘ για δίκαιους διορισμούς δεν είναι συντεχνιακό, είναι θέμα εργασιακής αξιοπρέπειας και κοινής λογικής. Γιατί λοιπόν υφίστανται οι θεατρολόγοι αποκλεισμό; Γιατί δεν μπορούσαν να συσταθούν έγκαιρα οι οργανικές θέσεις, ώστε να αποτυπωθούν τα πάμπολλα αληθινά κενά στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής;

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός κα Ζέτα Μακρή,  ο Γενικός Γραμματέας κος Αλέξανδρος Κόπτσης,  ολα τα σωματεία, είχαν ενημερωθεί για την μη ύπαρξη οργανικών θέσεων με δεκάδες επιστολές, διαμαρτυρίες, δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, όμως η πολιτική ηγεσία δεν έκανε απολύτως τίποτα. Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Γιατί να αδικηθούν;

Όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν πολλές και ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις και κανονικά θα έπρεπε να έχουν και τα ίδια εργασιακά δικαιώματα.

Οι Θεατρολόγοι υπηρετούμε, ανελλιπώς, σε κάθε σχολική μονάδα που καλούμαστε να προσφέρουμε έργο απευθείας στις ψυχές των παιδιών και ταυτόχρονα αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας κάθε χρόνο.

Οι Θεατρολόγοι στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, προσφέραμε μέσω της τέχνης μας σημαντικό έργο, τόσο μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση, για την οποία ακόμη συζητούν με ενθουσιασμό το μαθητικό σύνολο και οι γονείς αυτού.

Οι Θεατρολόγοι έχουμε πολλά ακόμη να προσφέρουμε, μιας και το μάθημά μας σε μια εποχή έξαρσης της μαθητικής βίας είναι η επιτομή της αγκαλιάς του διαφορετικού, του περιθωρίου, του ανοίκειου, του ξένου.

Οι θεατρολόγοι 20 χρόνια παραμένουν ο φτωχός συγγενής.

Με εκτίμηση,
Θεατρολόγοι Κρήτης
ΠΕ 91.01

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: