Επιστολή Π.Ε.ΣΥ.Θ. – Eρωτήσεις και Αναφορές στη Βουλή

Επιστολή Π.Ε.ΣΥ.Θ.: Σύσταση οργανικών θέσεων θεατρολόγων – Ερωτήσεις και Αναφορές στη Βουλή


Η επιστολή του Π.Ε.ΣΥ.Θ. αφορά το ζήτημα της σύστασης οργανικών θέσεων, καθώς μετά τους τελευταίους μηδενικούς διορισμούς για εμάς, οφείλουμε να διεκδικήσουμε τη σταθερή παρουσία στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας. Έχουν ήδη υπογράψει φοιτητές κι απόφοιτοι της Θεατρολογίας, καθηγητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων μας, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων και συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών. Παράλληλα, βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου καταθέτουν ερωτήσεις και αναφορές, τις οποίες επισυνάπτουμε στο τέλους του άρθρου. Για την ευκολότερη επικοινωνία της επιστολής, προκειμένου να την επισυνάψετε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (μαζί με τις υπογραφές θεατρολόγων και φο΄ρεων), μπορείτε να τη δείτε/αποθηκεύσετε σε μορφή WORD πατώντας στο παραπάνω εικονίδιο WORD ή εδώ. Στις επιλογές λήψης, μπορείτε να το αποθηκεύσετε απευθείας και σε μορφή PDF αν σας εξυπηρετεί περισσότερο.

16/10/2022
Αρ.Πρωτ: 2259

Προς:
Την Υπουργό Παιδείας κυρία Κεραμέως,
Την Υφυπουργό Παιδείας κυρία Μακρή,
Τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κύριο Κόπτση

Κοινοποίηση:
Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.)
Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Π.Ε.)
Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.)
Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.)
Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων
Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Αθήνας
Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πάτρας
Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου
Τμήμα Θεάτρου Θεσσαλονίκης
Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών & Θεάτρου
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και εκπαιδευτικές ιστοσελίδες
Βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου

ΘΕΜΑ: Ο αποκλεισμός των θεατρολόγων από τους διορισμούς του 2022 – Κατεπείγουσα ανάγκη για σύσταση όλων των απαραίτητων οργανικών θέσεων σε όλους τους κλάδους

Αξιότιμη κυρία Κεραμέως,
Αξιότιμη κυρία Μακρή,
Αξιότιμε κύριε Κόπτση,

● Είμαστε αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Θεατρολόγοι, οι οποίοι διδάσκουμε το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής με αλλεπάλληλες συμβάσεις εργασίας. Κάποιοι από εμάς εργαζόμαστε έως και 20 χρόνια ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές! Παραμένουμε αδιόριστοι, λόγω αποκλεισμού μας από τους διορισμούς του 2022 και της μη έγκαιρης σύστασης οργανικών θέσεων από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί η Πολιτεία δεν δημιούργησε έγκαιρα τις απαραίτητες οργανικές θέσεις, ώστε να κάνει τους αντίστοιχους διορισμούς και στον κλάδο μας. Με αυτοπρόσωπη παρουσία του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου μας στο Υπουργείο, αλλά και με δεκάδες επιστολές προς εσάς, διαμαρτυρίες και ερωτήσεις στη Βουλή, είχε γίνει γνωστή η συγκεκριμένη ανάγκη και το Υπουργείο είχε τον απαραίτητο διοικητικό χρόνο να την καλύψει.

● Είμαστε νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2021 και υπηρετούμε σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς τα 171 οργανικά κενά που συστάθηκαν για τον κλάδο ΠΕ 91.01 είναι πολύ λίγα συγκριτικά με τις πραγματικές ανάγκες και κάλυψαν κυρίως την ελληνική περιφέρεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούμε μακριά από τον τόπο  μας, αν και είχαμε υπηρετήσει ήδη σε όλη την Ελλάδα,  πάνω από δέκα χρόνια ως αναπληρωτές. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε μακριά από την οικογένειά μας. Η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας μας είναι επιβεβλημένη, γι’ αυτό και κρίνεται αναγκαία η σύσταση των οργανικών θέσεων πριν από τον Οκτώβριο που θα κατατεθούν οι αιτήσεις υπηρεσιακών μεταβολών.

● Είμαστε οι Θεατρολόγοι που υπηρετούμε στην Ειδική Αγωγή, σε μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Προσφέρουμε στον απαιτητικό αυτό χώρο με γνώση και αγάπη, αλλά η συνέχεια στο έργο μας δεν εξασφαλίστηκε από την Πολιτεία, καθώς σε δύο διαδοχικά έτη διορισμών άνοιξε μόνο ένα οργανικό κενό Ειδικής Αγωγής για ΠΕ.91.01, ενώ υπάρχουν μεγάλες ανάγκες. Ζητάμε την άμεση σύσταση των οργανικών κενών Ειδικής Αγωγής ΠΕ91.01 στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

● Είμαστε οι Θεατρολόγοι που διοριστήκαμε εδώ και πολλά χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Λόγω της μη σύστασης των οργανικών θέσεων για ΠΕ91.01, ακόμη παραμένουμε στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ,  χωρίς δυνατότητα μετάθεσης ή μετάταξης και χωρίς οργανική θέση (ούτε στα Μουσικά Σχολεία, όπου καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητάμε επί χρόνια να εξεταστεί το ζήτημα  των κενών μας).

● Είμαστε φοιτητές Θεατρολογίας / άνεργοι Θεατρολόγοι που σπουδάζουμε / σπουδάσαμε την Τέχνη που γεννήθηκε στην Ελλάδα και έχουμε όνειρα για το επαγγελματικό μας μέλλον. 

● Είμαστε μόνιμοι Θεατρολόγοι, αλλά και γονείς μαθητών/τριών και ζητάμε όλοι/ες οι μαθητές/τριες να έχουν ισότιμη πρόσβαση στα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής, διδαγμένα από εξειδικευμένους επιστήμονες.

● Είμαστε οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.), που έχουμε επανειλημμένως μιλήσει και συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και τους συνεργάτες του. Μετά τον αποκλεισμό των Θεατρολόγων από τους φετινούς διορισμούς, έχουμε λάβει τη δέσμευση πως φέτος θα συσταθούν επιτέλους οι οργανικές θέσεις για τον κλάδο μας. Το ζητάμε εμφατικά και το περιμένουμε με αγωνία, γιατί έτσι θα καταξιωθεί το αντικείμενο της Θεατρικής Αγωγής και θα αντιμετωπισθούμε επιτέλους ως ισότιμοι εκπαιδευτικοί, με την αποκατάσταση μιας χρόνιας αδικίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους

● ζητάμε τη χαρτογράφηση και την επικαιροποίηση όλων των οργανικών θέσεων όλων των κλάδων με διαφανείς διαδικασίες, με «πυξίδα» το myschool, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο σε αρκετές Διευθύνσεις, να ζητούνται δυσανάλογα λίγοι εκπαιδευτικοί για τα μαθήματα των ειδικοτήτων.

● Ζητάμε να ιδρυθούν άμεσα ΟΛΕΣ οι οργανικές θέσεις που ανταποκρίνονται στα πραγματικά κενά ΟΛΩΝ των σχολικών μονάδων της επικράτειας. Ζητάμε υψηλού επιπέδου ποιότητα στην πολύπαθη εκπαίδευση, την οποία υπηρετούμε με συνέπεια, αγάπη και γνώση για πάρα πολλά χρόνια. Αναμένουμε με αγωνία να δικαιωθούμε. 

● Αιτούμαστε συμπληρωματικούς διορισμούς αμέσως μετά τη σύσταση των οργανικών κενών σε όλους τους κλάδους που αδικήθηκαν λόγω της μη έγκαιρης σύστασης οργανικών θέσεων. 

Όλοι οι πολίτες και όλοι οι εκπαιδευτικοί είμαστε ίσοι.

*Οι υπογραφές επικαιροποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι υπογραφές Θεατρολόγων και φορέων (Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, Ενώσεις, κλπ.) είναι συγκεντρωμένες στο επικαιροποιημένο αρχείο WORD, το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Ερωτήσεις / Αναφορές στη Βουλή
με αφορμή τους μηδενικούς διορισμούς του 2022 και την παραπάνω επιστολή του Π.Ε.ΣΥ.Θ.:

1) Αδαμοπούλου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 10.08.2022 – Ερώτηση 6865

2) Αδαμοπούλου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 11.10.2022 – Ερώτηση 255

3) Παπαδόπουλος ΣΥΡΙΖΑ – 19.10.2022 – Αναφορά 159

4) Ξανθός ΣΥΡΙΖΑ – 19.10.2022 – Αναφορά 198

5) Λογιάδης ΜΕΡΑ25 – 21.10.2022 – Ερώτηση 450

6) Κομνηνάκα, Δελής, Μανωλάκου, Συντυχάκης ΚΚΕ – 25.10.2022 – Αναφορά 209

2 σχόλια

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: