«Θέατρο – Λόγος»: το νέο περιοδικό του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

«Θέατρο – Λόγος»: το νέο περιοδικό του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη δημιουργία του θεατρικού περιοδικού «Θέατρο – Λόγος». Η έκδοση του περιοδικού θα είναι εξαμηνιαία και θα το βρίσκετε με ελεύθερη πρόσβαση πατώντας εδώ.

Ξεκινώντας τη γνωριμία μας, και για να γίνει σε όλους τους συγγραφείς και αναγνώστες κατανοητή η δομή του περιοδικού, να σας ενημερώσουμε πως σε κάθε τεύχος θα υπάρχει κάθε φορά ένα διαφορετικό κεντρικό αφιέρωμα που θα αποτελείται από 4 έως 6 άρθρα και θα έχουν ως στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσίαση και πολύπλευρη ανάλυσή του. Το κεντρικό αφιέρωμα του πρώτου τεύχους αφορά στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, με αφορμή τον ορισμό του 2022 ως «έτος Καμπανέλλη».

Επιπλέον, στο περιοδικό θα υπάρχουν και επτά σταθερές στήλες που αφορούν στις εξής θεματικές: Επισκόπηση Θεατρολογικής Έρευνας, Παιδαγωγική του Θεάτρου και Θέατρο στην Εκπαίδευση, Πολιτιστική Πολιτική και Θέατρο, Θεατρική Ανασκόπηση- Κριτική, Ελληνική Δραματουργία, το Θέατρο στην Περιφέρεια, Παρουσίαση Βιβλίων.

Προθεσμία κατάθεσης θεματικής και σύντομης περίληψης: 31/5/2022.
Προθεσμία κατάθεσης τελικού κειμένου: 5/8/2022.
To πρώτο τεύχος θα δημοσιευθεί τον Οκτώβριο.

Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε πατώντας εδώ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν απορίες ή και διευκρινίσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση: journal.theatrologos@gmail.com

Με εκτίμηση,
οι Συντονίστριες του περιοδικού:
Ευαγγελία Κυριαζίδου
Χριστιάνα Μόσχου