Ημερολόγιο δράσεων

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (2021-2023) τηρεί ένα άνοιχτο ημερολόγιο των δράσεών του. Με αυτόν τον τρόπο επικοινωνούνται σε όλα τα μέλη οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, επιτρέποντας ταυτόχρονα σε όλες και όλους να λάβουν γνώση των προσπαθειών αυτών:

27 ΔΕΚ 2021Συμμετοχή στη διαδικτυακή συζήτηση για τα Μουσικά / Καλλιτεχνικά σχολεία με θέμα: «Προβλήματα στην λειτουργία των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Οργάνωση της δράσης των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων».
22 ΔΕΚ 2021Περί αξιοκρατίας: ένα κείμενο του Π.Ε.ΣΥ.Θ. για την αναξιοκρατία, την αδιαφάνεια, τις προσχηματικές και προδιαγεγραμμένες διαδικασίες επιλογής στο θεατρικό γίγνεσθαι της χώρας.
Ολόκληρο το κείμενο
21 ΔΕΚ 2021Επιστολή προς την Υφυπουργό Παιδείας με θέμα τη στήριξη των συναδέλφων μας κλάδου ΠΕ 91.01 στο δίκαιο αίτημά τους για συμπερίληψη στους μόνιμους διορισμούς.
05 ΔΕΚ 2021Η ελευθερία στην Τέχνη είναι αδιαπραγμάτευτη: Κείμενο διαμαρτυρίας του Π.Ε.ΣΥ.Θ. για τον αδιανόητο τρόπο με τον οποίο διεκόπη η παράσταση στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Αλληλεγγύη στον Χριστόφορο Ζαραλίκο – όχι στη φίμωση, όχι στη λογοκρισία, όχι στον εκφοβισμό.
Ολόκληρο το κείμενο
21 ΝΟΕ 2021Ημέρα Παιδείας Π.Ε.ΣΥ.Θ. – τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας zoom με συμμετοχή συναδέλφων μας από όλη την Ελλάδα. Ένας απολογισμός δράσεων του Συλλόγου μας, ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων.
Ολόκληρο το κείμενο
19 ΝΟΕ 2021Επιστολή του Π.Ε.ΣΥ.Θ. προς τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Ειδικών Σχολείων με θέμα τη σημασία του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
09 ΝΟΕ 2021Επιστολή του Π.Ε.ΣΥ.Θ. προς κ.κ. Υπουργό, Υφυπουργό, και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας με θέμα τις οργανικές θέσεις της Δευτεροβάθμιας ενόψει και των μεταθέσεων, όπου ζητείται επίσημη απάντηση σε σχέση με τις 76 οργανικές θέσεις που ορίστηκαν και δεν έχουν ακόμη αποδοθεί στους μόνιμους εκπαιδευτικούς ΠΕ 91. Επισήμανση για τα οργανικά κενά σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία στα οποία δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για τοποθέτηση θεατρολόγων. (Εκ νέου) αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία.
01 ΝΟΕ 2021Επιστολή του Π.Ε.ΣΥ.Θ. προς το Γραφείο Γ.Γ. με διαμαρτυρία για τη Γ᾽ φάση προσλήψεων που δεν περιελάμβανε θεατρολόγους, τις ισχνές (από την αρχή των φάσεων) προσλήψεις στα Ειδικά Σχολεία και σε συγκεκριμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και αιτήματα: α) να πραγματοποιηθεί άμεσα η Δ φάση προσλήψεων αναπληρωτών και β) να αποδοθούν, να αναρτηθούν και να καλυφθούν όλα τα κενά του κλάδου ΠΕ 91.01, χωρίς προτεραιοποίηση, με διαφάνεια και χωρίς διακρίσεις, ώστε να έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες ισότιμη πρόσβαση στη Θεατρική Αγωγή. Επίσης: υπενθύμιση του αιτήματος του Π.Ε.ΣΥ.Θ. για συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.
25 ΟΚΤ 2021Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών. Κάλεσμα Π.Ε.ΣΥ.Θ. για συμμετοχή.
Ανακοίνωση
21 ΟΚΤ 2021Επιστολή προς το Γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας με αίτημα συνάντησης ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με έμφαση στην κάλυψη των κενών και στις παράτυπες αναθέσεις. Αιτήματα για:
• να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός θεατρολόγων ώστε να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων
• επίλυση του προβλήματος που αφορά στους διορισμένους συναδέλφους μας από το 2009, στους οποίους δεν έχει ακόμη αποδοθεί οργανική θέση
• επαναφορά του 1 έτους της υπηρέτησης της οργανικής των νεοδιορισθέντων συναδέλφων μας που αναγκάζονται να υπηρετήσουν 2 έτη μακριά από τον τόπο τους
• επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε και ΣΤ και του μαθήματος της Καλλιτεχνικής Παιδείας – Θεατρολογίας που καταργήθηκε από την Α Λυκείου
• αποκατάσταση της θέσης των θεατρολόγων στα Καλλιτεχνικά Σχολεία
12 ΟΚΤ 2021Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. στο Εφετείο Αθηνών με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα ενάντια στην απόφαση για την απεργία / αποχή από την αξιολόγηση.
Ανακοίνωση και στιγμιότυπα από τη συμμετοχή του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
7 ΟΚΤ 2021Κείμενο-κάλεσμα του Π.Ε.ΣΥ.Θ. ενάντια στο νομοσχέδιο της αξιολόγησης και για συμμετοχή στην απεργία 11 Οκτώβρη: υψώνουμε φωνή και αντιστεκόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιο σχολείου.
Ολόκληρο το κείμενο
16 ΣΕΠ 2021Επιστολή Π.Ε.ΣΥ.Θ. προς κ.κ. Υπουργό, Υφυπουργό, και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας με τα εξής αιτήματα:
• Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε όλα τα σχολεία, τόσο για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, όσο και για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα.
• Να αποδοθούν και να αναρτηθούν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με διαφάνεια και χωρίς διακρίσεις όλα τα κενά, ώστε να έχουν το δικαίωμα της επιλογής οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
• Να δοθεί από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας η δυνατότητα βελτίωσης θέσης στους εκπαιδευτικούς που αδικήθηκαν στις τοποθετήσεις τους κατά τη διαδικασία προσλήψεων της πρώτης φάσης.
5 ΣΕΠ 2021Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. αποχαιρετά το μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.
Ολόκληρο το κείμενο
27 ΑΥΓ 2021Επιστολή διαμαρτυρίας του Π.Ε.ΣΥ.Θ. προς κ.κ. Υπουργό, Υφυπουργό, και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας (πρόσληψη μόνον ενός θεατρολόγου, ενώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς υπήρχαν τουλάχιστον 16 κενά). Αίτημα για πλήρη διαφάνεια, ορθή απόδοση των κενών και τήρηση κάθε προβλεπόμενης διαδικασίας.
11 ΑΥΓ 2021Επιστολή του Π.Ε.ΣΥ.Θ. προς κ.κ. Υπουργό, Υφυπουργό, και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας με θέμα τις αιτήσεις ωρομισθίων θεατρολόγων στα Καλλιτεχνικά Σχολεία. Αίτημα για επανενεργοποίηση της δυνατότητας δήλωσης των θεατρολόγων. Επαναφορά του αιτήματος για συνάντηση με το Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
11 ΑΥΓ 2021Επιστολή προς κ.κ. Υπουργό, Υφυπουργό, και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας με θέμα τις οργανικές των παλαιότερων μονίμων ΠΕ 91.01, οι οποίες, παρόλο που εξαγγέλθηκαν (76 οργανικές θέσεις) δεν αποδόθηκαν ποτέ. Αιτήματα για:
α) απόδοση των οργανικών θέσεων και αποκατάσταση των συναδέλφων που βρίσκονται στη διάθεση
β) εισαγωγή του Θεάτρου στο Γυμνάσιο και επαναφορά της Καλλιτεχνικής Παιδείας – Θεατρολογίας στο Λύκειο
γ) σύσταση περισσότερων οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
δ) συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, ώστε να συζητηθούν από κοντά τα θέματα του κλάδου με το νεοσυσταθέν Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
16 ΑΥΓ 2021Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. στηρίζει τους πυρόπληκτους της Εύβοιας: Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για τη διάθεση χρηματικού ποσού για την αγορά αναγκαίων προϊόντων και αποστολή τους στους πυρόπληκτους.
Ανακοίνωση και φωτογραφίες από τη δράση του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
17 ΙΟΥΛ 2021Επιστολή προς κ.κ. Υπουργό, Υφυπουργό, και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και τους αρμόδιους του Τμήματος Διορισμών και Προσλήψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α’βάθμιας Εκπαίδευσης σε σχέση με τους διορισμούς και τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων του ΠΕ 91.01, στην οποία τονίζεται η ανεπάρκεια κάλυψης των κενών με τη σύσταση των οργανικών θέσεων (μὀνο το 20%), τα προβλήματα με τις περιοχές τοποθέτησης και τις Διευθύνσεις με τα μηδενικά κενά. Αίτημα του Π.Ε.ΣΥ.Θ. για διορθωτική κίνηση από πλευράς ΥΠΑΙΘ.
27 ΙΟΥΝ 2021Επιστολή του Π.Ε.ΣΥ.Θ. προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ με αίτημα την επιστροφή του μαθήματος της Καλλιτεχνικής Παιδείας στο Λύκειο και αίτημα να παρευρεθεί ο Σύλλογος στην αντίστοιχη συζήτηση στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους υπόλοιπους επιστημονικούς συλλόγους που πλήττονται. 
22 ΙΟΥΝ 2021Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον εκτοπισμό των Κοινωνικών Επιστημών και της Καλλιτεχνικής Παιδείας από το Λύκειο. Κάλεσμα του Π.Ε.ΣΥ.Θ. σε συμμετοχή.
Ανακοίνωση
22 ΙΟΥΝ 2021Επιστολή του Π.Ε.ΣΥ.Θ. προς κ.κ. Υπουργό, Υφυπουργό και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας με αίτημα να παρασχεθούν διευκρινίσεις επί των νεοσυσταθεισών οργανικών θέσεων κλάδου ΠΕ 91 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και να αποδοθούν τα πραγματικά κενά, ώστε να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής.
Αρέσει σε %d bloggers: